Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş derulează în perioada august-octombrie 2018 proiectul cultural intitulat Comori din Ţara Codrului, proiect realizat cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi în parteneriat cu Primăria Oarţa de Jos, Şcoală Gimnazială Oarţa de Sus, Fundaţia social-culturală pentru democraţie i.u.g.a., Asociaţia Omnis Barbaria, Asociaţia HistArch.
În cadrul proiectului a fost organizată şi vernisată în data de 10 septembrie 2018 la Şcoala Gimnazială din Oarţa de Sus, în cadrul festivităţii de deschidere a anului şcolar, expoziţia temporară Tezaurul de denari romani de la Oarţa de Sus. Pe lângă monede aparţinând tezaurului descoperit pe Ograde, expoziţia a cuprins şi panouri cu informaţii despre istoricul descoperirii şi cercetării tezaurului, fotografii din timpul săpăturilor, dar şi imaginile mărite ale monedelor reprezentative pentru tezaur precum şi legenda care se regăseşte pe ele. Atmosfera a fost completată şi de prezenţa din partea asociaţiilor partenere Asociaţia Omnis Barbaria şi Asociaţia HistArch, a 4 membri care au purtat piese vestimentare, podoabe şi accesorii specifice civilizaţiei dacice şi civilizaţiei romane (feminine şi masculine).
La vernisajul organizat în cabinetul de istorie al Şcolii Gimnaziale din Oarţa de Sus au participat copiii care învaţă la şcoala din localitate, părinţii şi profesorii acestora, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale (Primărie, Poliţie). Din partea Fundaţiei social-culturale pentru democraţie i.u.g.a. ne-a onorat cu prezenţa doamna Georgeta Iuga, autoarea descoperirii de pe Ograde, care a relatat publicului prezent modul în care s-a efectuat descoperirea tezaurului de denari romani. Realizarea expoziţiei a fost posibilă şi datorită sprijinului acordat de Primăria Oarţa de Jos prin persoana domnului primar Bogdan Pop şi de Şcoala Gimnazială Oarţa de Sus prin persoana doamnei director Gherman Lavinia Delia, parteneri în cadrul proiectului cultural Comori din Ţara Codrului.
Din partea muzeului au fost implicaţi în organizarea expoziţiei şi au participat la vernisarea acesteia Raul Cardoş – muzeograf, Marius Ardeleanu – muzeograf, Bogdan Bobînă – muzeograf, Dorian Ghiman – restaurator, Monica Ghiman – conservator şi Mioriţa Ştef – conservator.