Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a fost inclus în campania Vizite Interactive la Muzeu, demarată de Twinkl, cu scopul de a oferi copiilor experiențe captivante în muzeele din România.
Reprezentanții Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș invită copiii să descopere cele mai interesante exponate și povești prin intermediul unei vânători de comori ce poate fi parcursă atât la Muzeul Satului, cât și în Clădirea Pavilionară a muzeului.
Copiii vor descoperi o mascotă personalizată, pe care trebuie să o găsească folosindu-se de hărți interactive pe care le găsesc la poartă. La plecare, vor putea lua acasă un desen de colorat cu mascota, de care se vor putea bucura și mai târziu. Pachetul cu resurse personalizate pentru copii a fost realizat de Twinkl și poate fi descărcat și de pe site-ul Twinkle, cu un cont GRATUIT, care poate fi creat introducând adresa de e-mail și o parolă.
În lunile mai și iunie, pe lângă Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, alte zece muzee din țară au fost incluse în proiectul Twinkl care dorește să facă vizitele la muzeele din România mai interactive pentru copii: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Științele Naturii Bacău, Observatorul Astronomic Bacău, Muzeul de Istorie (Muzeul Național al Bucovinei), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul de Artă Brașov, Muzeul de Științele Naturii Aiud. Pentru vizitele prin muzeele care nu au fost încă incluse în proiect, părinții pot descărca și folosi hărți ale comorilor editabile, pe care copiii vor putea să le completeze cu fotografiile și informațiile lor.
Twinkl România (www.twinkl.ro) îndeamnă reprezentanții muzeelor care doresc un pachet cu resurse pentru instituția lor să le scrie un mesaj pe adresa de e-mail andreea-marinela.anton@twinkl.co.uk.