Negocierile PSD-istilor maramureseni cu PD-L Maramures s-au blocat, dupa cum au recunoscut chiar reprezentantii comisiei de negociere social-democrate. PSD Maramures a dat vina pe PD-L, aratand ca ”dictatura man-ista” a adus discutiile in impas. PSD-istii au aratat ca nu vor sa rupa protocolul incheiat dupa alegerile locale cu PNL, dar nici nu vor sa renunte prea usor la sefia unor institutii deconcentrate. In schimb, pentru finalul acestei saptamani se are in vedere o noua runda de negocieri, iar daca discutiile vor esua din nou, atunci solutia vine doar de la Bucuresti.
Reprezentantii din comisia de negociere a PSD care poarta discutii cu cei din PD-L pe marginea incheierii unui protocol post-electoral au dezvaluit modul in care s-au purtat tratativele, care au avut loc atat la nivel de presedinti, cat si de comisii largite. PSD-istii au reclamat ca liberal-democratii au vrut sa isi impuna ”cu forta” punctul de vedere si ca i-au amenintat chiar cu bataia.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Calin Matei, a declarat ca ”iti trebuie sange, calm si nerv la negocieri, iar acestea le lipsesc lui Man si lui Brasoan. N-am sa mai tolerez izbucniri de genul: «Ai grija ca te bat» – cum i-a zis presedintele judetului colegului meu Mircea Dolha”.
De ”dictatura man-ista” – cum au catalogat situatia de la negocieri – s-au plans toti negociatorii din PSD Maramures. Primarul orasului Tautii Magheraus, Anton Ardelean, a aratat ca este inadmisibil ce s-a intamplat la ultima intalnire si a spus ca Mircea Man are interese ”feudale”.
”Domnia sa e un scandalagiu. Face scandal politic intruna, fara sa fie in favoarea judetului. El considera ca dictatura man-ista poate s-o transfere si la PSD. Man are interese feudale. Feuda domnului Man e CJ, mai are cateva feude, ISJ, CAS, Directia Finantelor Publice si mai apare feuda Lesilor – Electrica.”
Liderul PSD Maramures, Eugenia Godja, a declarat ca social democratii au avut deschidere spre dialog, insa ”dialogul a fost obstructionat de cei de la PD-L”, motivand ca Mircea Man a venit in permanenta cu fel de fel de propuneri: de la infiintarea unei functii de county-manager la nivelul CJ, pana la ruperea protocolului cu PNL si chiar solicitarea sefiei pentru Casa de Asigurari de Sanatate, Inspectoratul Scolar Judetean si Directia Finantelor Publice.
”Cerinta expresa a PD-L a fost ruperea protocolului cu PNL. La intalnirea de joi ne-am blocat din nou in discutii. La aceasta intalnire, domnul presedinte Man a reiterat problemele de interes vizavi de ceea ce ar permite avansarea dialogului cu partidul nostru. Intre problemele cerute se numara problema infiintarii unei functii de county-manager. A doua chestiune viza interesul pentru trei institutii deconcentrate. Este vorba despre CAS, ISJ si Directia Finantelor Publice, in schimbul acestora oferindu-ne patru institutii deconcentrate”, a aratat Godja.
Ea a spus ca in cazul in care sarcinile atribuite celor doi vicepresedinti de CJ ar fi redistribuite, atunci n-ar mai fi necesara infiintarea unui post de county-manager. In ceea ce priveste sefia celor trei institutii deconcentrate vizate de democrat-liberali, PSD-istii au aratat ca au cerut cinci institutii in schimb, si nu patru cum li s-au propus. Nici despre ruperea protocolului cu PNL nu poate fi vorba, PSD-istii aratand ca aceasta intelegere asigura un echilibru in judet, dar e in joc si ”onoarea” celor care au incheiat acest protocol.
”In afara de faptul ca este un protocol incheiat intr-o alta etapa electorala, este si o onoare politica, noi incercam sa punem echlibru in Consiliul Judetean Maramures. Va dati seama ce ar insemna sa renegociem protocolul pentru ca noi avem in jur de 18 viceprimari. Ar fi aiurea. Ce ma deranjeaza cel mai tare, ma deranjeaza acest domn Doru Lese Brasoan, care nu s-a remarcat decat prin faptul ca a fost dat afara de la Renel. Pentru mine este egal cu zero”, a conchis Calin Matei.
Social-democratii au spus ca ar fi normal ca lor sa le revina sefia institutiilor deconcentrate care au ministri de la PSD sau sa se imparta jumi-juma conducerile acestora. Astfel,din cele 42 de servicii deconcentrate fiecarui partid i-ar reveni cate 21 de posturi de conducere. Pe de alta parte, deputatul PSD, Catalin Chereches ameninta ca va sesiza organele abilitate despre ”cumpararea” pe bani grei a conducerilor unor institutii deconcentrate, daca se va ajunge pana la astfel de situatii. ”Aceste functii nu trebuie cumparate. Eu cand voi afla ca un om a platit partidul sa ia o anumita functie voi sesiza organele abilitate”, a subliniat Catalin Chereches.
Sursa: Camelia Tocaci
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult