Birourile Permanente (BP) ale celor două Camere din Parlament au suferit modificări în deschiderea noii sesiuni care a debutat joi, 1 septembrie. Mai mulți liberali cu greutate printre care și Florin Roman au fost înlocuiți.
Astfel, la BP al Camerei Deputaților, liderii PNL l-au înlocuit pe Florin Roman, care era vicepreședinte, și l-au votat pe deputatul de Maramureș Florin Alexe. Conform unor surse politice citate de Adevărul.ro, Florin Roman a candidat și el pentru a rămâne în funcție, însă nu a fost prezent la vot.
În mod normal, dacă ar fi vorba despre un deputat maramureșean, indiferent de la ce partid, ne-am fi bucurat pentru ajungerea lui într-o funcție importantă, totuși. Dar avem de-a face cu un „deputat de Maramureș”, adus de liberali de la dracu-n praznic, parașutat pe liste, mai concret băgat pe gât momâilor care au pus laba pe filiala județeană, fără ca papagalii locali să aibă vreo reacție.
În campania electorală a fost purtat de mânuță prin județ ca să nu se piardă și să rămână liberalii fără „catindat”, în speranța că va reuși să cunoască cât de cât măcar localitățile mai importante. Auzim că nu s-ar fi prins nimic de el, în zadar au fost zbaterile celor care s-au ocupat de veneticul dâmbovițean, pentru a face pe placul șefilor de la București.
După ce a ajuns deputat a mai venit de câteva ori prin județ, unde a fost teleghidat de președintele CJ Ionel Bogdan, de senatorul Cristian Țâgârlaș și deputatul Călin Bota spre chermezele populare organizate de primarii liberali cu diferite prilejuri. Dacă nu au fost motive de bairam, le-au inventat pe loc.
Și înainte am mai avut reprezentanți în Parlament din rândul parașutiștilor politici, dar, de bine de rău, au mai făcut câte ceva, s-au implicat în rezolvarea unor probleme punctuale, unii reușind lucruri apreciabile.
Dar ca noul vicepreședinte de la Cameră, n-a fost niciunul. După doi ani de mandat a reușit performanța să rămână anonim, încât nici măcar unu la sută din populația județului nu știe cine este personajul, cu ce se ocupă dumnealui, pe cine reprezintă, ce caută pe scena manifestărilor organizate înainte de startul petrecerilor de care aminteam.
Poate că am mai avea timp să-l cunoaștem cât de cât, că mai e timp suficient până la finalul mandatului. Dar, garantat, nu merită osteneala…
Un nonsens: „anonim notoriu”. Un anonim nu poate fi notoriu, pentru că un anonim e un necunoscut, pe când o persoană de notorietate e, dimpotrivă, foarte cunoscută. Iar dacă „nici măcar unu la sută din populația județului nu știe cine este personajul”, e clar că „personajul” nu e notoriu 🙂
Mulțumesc, am corectat!
Pt. toți liberalii din Maramureș: De ce ne băgați pe gat candidați dâmbovițeni, mitici, care nu ajuta cu nimic județul nostru? Nu va e rușine? Nemernicilor!