Numărul lunii februarie a revistei de cultură Nord Literar, apărută sub egida Consiliului Județean Maramureș și a Uniunii Scriitorilor din România, propune cititorilor o serie de creații culturale aparținând genului liric, dar și materiale care expun lucrări de mare valoare culturală.
Atras fiind de faptul că reputatul critic și profesor universitare Cornel Ungureanu a dedicat scriitorilor din Maramureș, un amplu capitol în noua ediție a lucrării „Mitteleuropa periferiilor”, profesorul Gheorghe Glodeanu încadrează această lucrare în secțiunea „Cronică Literară”. Tot aici, Daniela Sitar Tăut vorbește despre „Elita Academică în Închisoarea Politică de la Sighetul Marmației”, volum semnat de Gheorghe Mihai Bârlea și Andrea Dobeș, articol pe care îl intitulează „Închisoarea Miniștrilor”. De asemenea, Delia Muntean vorbește despre „Miniaturile din oglinzile lui Sisif”, unde sunt tratate cu precădere aspecte ale literaturii contemporane din România, Serbia și Republica Moldova.
Interpretările din acest nou număr al revistei sunt legate „Personajele lui Liviu Rebreanu și alte cărți” și „Liviu Rusu și revirimentul esteticii interbelice”. Ion Marș intra în dialog cu Aurel Ion Brumaru, care descrie parcursul său profesional „De la Sighet… la filosofie”. De asemenea, provocați la dialog despre evoluția în domeniul culturii maramureșene au fost conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea și pictorul Iosif Balla.
Având în vedere faptul că la data de 1 februarie, romancierul Nicolae Breban a împlinit venerabila vârstă de 85, Gheorghe Pârja dedică pagina „Aniversare” amintirilor țesute în timpul petrecut alături de acesta. Nelipsite din paginile revistei sunt rubricile „Poezie”, „Proză”, „Varia” și „Orfeu”. Număr lunii februarie se încheie cu câteva traduceri în limba italiană a versurilor scriitorului și jurnalistului Menuț Maximinian.
Acest număr este ilustrat cu lucrări ale artistului Valentin Muste.