Prefectul de Maramures, Gyongyike Bondi, a dispus ca, pana la data de 31 martie, sa se finalizeze raportul referitor la asigurarea protectiei unitatilor si integritatii corporale a elevilor. In aprilie, autoritatile judetene vor sa elaboreze un plan de actiune cu termene si responsabilitati pentru fiecare institutie care are responsabilitati pentru paza scolilor.
Potrivit datelor oficiale, cei mai expusi actelor de violenta sunt elevii din mediul urban, indeosebi cei din municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Fenomenul nu pare sa fie scapat de sub control, comisarul Marius Velea, seful serviciului de ordine publica din cadrul IPJ, precizand ca analiza efectuata a relevat faptul, ca, in anul trecut, din cei 90.000 de elevi existenti in judet, sub 1% au fost victime ale unor infractiuni.
Reprezentantul guvernului in teritoriu este de parere ca simpla prezenta a politistilor in jurul unitatatilor de invatamant ar putea sa-i descurajeze pe membrii gastilor de cartier si pe infractori. In Maramures, probleme au aparut din cauza talhariilor asupra elevilor si a santajului la care sunt supusi acestia din partea colegilor mai mari.
Tot pana la sfarsitul lunii martie, fiecare institutie de invatamant trebuie sa isi precizeze punctul de vedere cu privire la oportunitatea purtarii de catre elevi a unor semne distinctive, asemeni numerelor matricole pe care le aveau altadata elevii.
Sursa: Ioana Osan
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult