”Voi participa la diverse şedinţe ale asociaţiei. Eu fac parte din comisia de afaceri, iar rolul meu este să elaborez proiecte şi să susţin la nivel internaţional ideile tinerilor din România şi din estul Europei. Nu va fi uşor, dar sper să fac faţă”, a spus Gabriela Kovacs-Ross.
Modestă, dar deloc timidă, tânăra a explicat care sunt planurile ei în consiliul de tineret al ARE. ”Un prim proiect pe care vreau să îl supun atenţiei în comisii vizează reducerea tensiunilor între etnii. Mai întâi va fi vorba de un studiu privind istoria etniilor în regiune, iar apoi o dezbatere între tineri pe grupuri etnice. Pe baza ideilor etnice va fi elaborat un plan pentru reducerea tensiunilor.”
Din consiliul de tineret al ARE fac parte doar opt tineri, aleşi pe sprânceană, partea estică a Europei fiind reprezentată de băimăreanca noastră şi de un tânăr din Cehia. Gabriela Kovacs-Ross a dobândit o oarecare experienţă în elaborarea proiectelor dat fiind faptul că e membră a Consiliului Local al Tinerilor din Baia Mare.
Anul acesta va fi unul destul de dificil pentru ea fiindcă intră în clasa a XII şi o aşteaptă bacalaureatul. ”În noiembrie vom avea o primă întâlnire cu membrii ARE, în Spania. Atunci voi putea să văd exact despre ce e vorba. Între timp voi avea şi de învăţat. Sunt elevă la Colegiul Nicolae Titulescu”, a declarat ea pentru eMaramures.ro.
Consiliul de tineret al ARE a fost creat anul trecut, în această vară fiind la doua sesiune de alegeri. Preşedinţia a fost câştigată de o finlandeză – Anna Kajava. Cei opt membri ai forului vor participa la şedinţele ARE, vor avea dreptul să îşi spună opiniile legat de proiecte, să facă sugestii sau propuneri, însă nu au drept de veto.
Sursa: Larisa Tivadar