O ursoaică foarte curioasă cu doi pui cercetează camera de monitorizare a faunei amplasată într-o pădure din Parcul Natural Munții Maramureșului.
Ursoaicele au de obicei doi sau trei pui, foarte rar chiar câte patru, fiind devotate și protectoare cu puii lor. Aceștia rămân alături de ursoaică cel puțin doi ani.
Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. Când sunt în căutarea hranei, ei fac deplasări foarte lungi, folosindu-și simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, pentru a o găsi. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.
Parcul Natural Muntii Maramuresului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul țării și are o suprafață de 133.418 hectare, din care peste 90 de mii de hectare sunt păduri.
Fauna din parc este una bogată, aici fiind întâlnite specii precum ursul, râsul, vidra sau lupul, precum și mai multe specii de lilieci.