-Sucurile naturale pot dauna sanatatii, daca este depasita cantitatea de 200 de ml zilnic, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. „Fructele si legumele se mananca, nu se beau. Asta este regula. Mancandu-le, beneficiem si de fibrele alimentare, care au rol atat de bun, au un rol extrem de complex. Atat metabolic, incetinesc absorbtia hidratilor de carbon si nu se solicita pancreasul, fixeaza o parte din lipide in interiorul tubului digestiv, combat constipatia, previn cancerul de colon”, a declarat miercuri, in timpul unei conferinte de presa, prof. univ. dr. Maria Mota.
Ea a spus ca nu trebuie sa inlocuim apa cu fresh-urile, iar zilnic nu trebuie sa depasim 200 de ml de suc natural din fructe si legume. „Nu trebuie sa ne hidratam cu fresh-uri, ne hidratam cu apa. Fresh-ul il putem consuma, e o mare placere, e foarte bun, in cantitati limitate, dar nu pentru hidratare. Cantitatea in cursul unei zile este de 100-200 de ml”, a adaugat prof. univ. dr. Maria Mota.
Specialistii nutritionisti nu ne interzic sa consumam fresh-urile la o anumita ora din zi, insa ne recomanda cumpatare. „Eu nu as vedea o indicatie speciala in anumite momente. Cand iti face placere. E de placere, nu de necesitate”, a mai precizat presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
Ea a facut aceste recomandari in prima zi a celei de a 41-a editii a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, manifestare stiintifica la care sunt prezenti peste 900 de specialisti.
Sursa: Agerpres