Alegerile parlamentare din 6 decembrie au demonstrat dorința românilor de a fi reprezentați de un partid care se gândește la principalele lor nevoi. Rezultatele finale ale alegerilor au indicat drept câștigător Partidul Social Democrat.
Când toți le cântau prohodul, membrii PSD au strâns rândurile și au câștigat alegerile parlamentare în dauna partidului aflat la guvernare, PNL. Cât despre partidul liberal, se presupune că e mult mai ușor să devii favoritul electoratului atunci când deții puterea. Nu a fost să fie, căci incompetența strălucește mai tare atunci când ești sub lumina reflectoarelor.
După alegerile parlamentare, psd-iștii au preferat să joace cartea opoziției. Dacă PSD ar fi avut un lider mai puternic, azi vorbeam despre un guvern format în jurul social-democratilor. În schimb, Marcel Ciolacu și ceilalți lideri din PSD au preferat să întrețină un blat cu PNL.
Electoratul psd-ist e dezamăgit. Atunci când câștigi alegerile parlamentare, dai ușa la o parte și te așezi încrezător la masa negocierilor. În schimb, PSD a fost dat la o parte, cel puțin până când va cădea guvernul Cîțu. Șansele să-i vedem pe Ciolacu și compania la guvernare în mai puțin de un an sunt mari, dar dezamăgirea rămâne.
Dezamăgirea e legată, în primul rând, de ușurința cu care psd-iștii au uitat de problema majorării pensiilor. Sute de mii de bătrâni din întreaga țară și-au pus speranțele în partidul care s-a luptat până acum pentru drepturile lor. Liderii organizațiilor PSD din România și-au suit sacii în căruță, au pornit spre București, dar au uitat acasă promisiunile din campania electorală.
Dacă PSD nu ridică repede capul din pământ, s-ar putea ca peste 4 ani să observăm cum majoritatea covârșitoare a electoratului social-democrat a migrat către AUR, partidul preocupat să vorbească pe limba oamenilor simpli. Dacă PSD nu își amintește cât mai repede care sunt dorințele propriului electorat, s-ar putea ca peste 4 ani să fie îndeplinită dorința celor care s-au apucat de cântat prohodul înainte de alegerile parlamentare.
Este momentul să fie schimbat Ciolacu. Firea îi dă clasă, este singura care este capabilă să se ia la trântă cu Iohannis și Orban.
Milioane de pensionari au stat acasă în ziua votului, zeci de mii au votat chiar cu cei care le-au tăiat dreptul legal de majorare a punctului de pensie de la 1 septembrie a.c., și câteva sute de mii au votat cu PSD. Așa că a vorbi despre dezamăgirea pensionarilor mi se pare o mare prostie atâta vreme cât ei așteaptă să le rezolve cineva problemele, dar ei să nu se implice. Putea PSD să-i aibă în frunte pe toți președinții care s-au perindat la conducere, că rezultatul era același. Lenea e mare doamnă când trebuie să te implici pentru rezolvarea unor probleme. De acord că Ciolacu și locotenenții nu sunt la înălțimea așteptărilor, dar exact cei care critică acum actuala conducere a PSD sunt cei care au pus umărul la instalarea ei. Sincer, pentru moment a fost cea mai acceptabilă soluție. Urmează un congres, adunați-vă, găsiți oameni competenți, cu priză la mase, fiți convingători și trimiteți la plimbare gașca lui Ciolacu. Dar nu vreți să vă implicați, mai bine să criticați de pe margine…