Vezi VIDEO
Comisia de specialitate a Consiliului Local Baia Mare a fost mandatata astazi, 18 iulie, sa analizeze oportunitatea si sa negocieze achizitionarea fostei platforme industriale Cuprom. Asta dupa ce societatea care detine acum terenul si imobilele a revenit in atentia Consiliului Local cu o noua oferta de vanzare, drastic redusa fata de cea initiala. Daca pana nu de mult cei de la Piraeus cereau aproximativ 10 milioane de euro pentru fosta platforma industriala, acum oferta de vanzare a scazut considerabil, la putin peste trei milioane de euro. Aceasta zona este una strategica pentru municipalitatea baimareana, care doreste dezvoltarea economica a orasului. Cele 50 de hectare de teren, care ar putea fi decontaminate cu finantare europeana in perioada 2015 – 2020, sunt dorite de catre autoritatea locala, care ar avea astfel posibilitatea de a dezvolta infrastructura necesara desfasurarii unor activitati industriale prietenoase cu mediul, dar care ar genera venituri la bugetul local, mai mult, ar crea si noi locuri de munca pentru baimareni.
„O alta chestiune importanta de pe ordinea de zi o reprezinta o noua oferta a societatii Piraeus care are in proprietate fosta baza Cuprom. Este o noua oferta, diminuata intr-un mod major, de la aproape 10 milioane la trei milioane de euro. S-a mandatat comisia Consiliului Local sa negocieze pentru luarea acestui imobil ori prin cumparare ori prin altfel de maniere. Sa putem sa facem un proiect major de dezvoltare economica a municipiului Baia Mare pe acele 50 de hectare. Dupa ce comisia de specialitate va negocia, va ajunge la un numitor comun, Consiliul Local va vota cu privire la oportunitate, respectiv cu privire la pretul pentru ceea ce inseamna achizitia acestui teren”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.
In cadrul sedintei din 30 aprilie 2014, alesii locali au primit prima adresa a societatii Piraeus Leasing, cea care detine o mare parte din terenurile si cladirile fostului combinat Cuprom, prin care societatea si-a manifestat interesul de a vinde aceste proprietati. Demersuri pentru achizitionare s-au facut de-a lungul timpului, insa pana in acest moment Piraeus Leasing, cea care detine majoritatea suprafetei totale a fostului combinat, a cerut sume exorbitante pentru vanzarea proprietatilor.
Cea mai recenta oferta de vanzare de la Piraeus Leasing, care a fost analizata astazi de alesii locali, este drastic redusa, societatea solicitand acum putin peste trei milioane de euro, fata de cele aproximativ zece milioane cerute pana nu demult.
Sursa: Clara Voda