Precipitațiile abundente sub formă de ninsoare au produs pagube la nivelul județului nostru. Stratul gros de zăpadă depus pe acoperișurile unor obiective social-economice, gospodării/anexe a cedat și a afectat construcțiile de pe raza a opt unități administrativ-teritoriale (Baia Sprie, Cernești, Cupșeni, Fărcașa, Sălsig, Șieu, Bârsana și Strâmtura).
Președintele C.J.S.U., prefectul Vasile Moldovan a spus: ”au fost avariate de prăbușirea zăpezii patru obiective social-economice: grădinițe (acoperiș avariat in Baia Sprie și Cernești, șarpantă distrusă și jgheaburi rupte la Fărcașa), blocuri (șarpantă distrusă, respectiv acoperiș avariat la Fărcașa și Sălsig), locuințe individuale (Șieu și Strâmtura), stații de pompare-canalizare (Fărcașa), rețele de alimentare cu apă ( Fărcașa, hidrofoare arse) și rețele electrice (Fărcașa, tablouri electrice). Au fost afectate de căderile masive de zăpadă două locuințe individuale (Șieu și Strâmtura), avariate trei anexe gospodărești (Cupșeni) respectiv distruse de căderile masive zăpadă două anexe gospodărești (Cupșeni). De asemenea, stratul de zăpadă depus în urma ninsorilor abundente și rafalele de vânt au distrus solarii pe o suprafață de 0,15 ha (Cernești), respectiv pe o suprafață de 3,63 ha ( Bârsana)”.
Comitetele locale pentru situați de urgență din zonele afectate de căderile masive de zăpadă au întocmit și transmis rapoarte operative. Acestea au fost centralizate la nivelul județului și transmise la Ministerul Afacerilor Interne. Prin ordin al prefectului vor fi desemnate comisii mixte de validare a evaluărilor realizate de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, care se vor deplasa în teritoriu și vor întocmi procese verbale de constatare și evaluare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă la nivelul unităților administrativ-teritoriale.