Am primit acest newsletter minunat de la cei care încă stau în picioare și nu renunță:
Dragi iubitori de gastronomie,
Ne aflăm acum în fața voastră complet expuși!
Zi de zi, încă de la jumătatea lunii martie, am fost îndepartați zilnic de rutina noastră profesională, de capacitatea noastră de a ne folosi cunoștințele, de interacțiunea cu oaspeții noștri dragi, de activitățile noastre preferate în bucătărie și de capacitatea noastră de a… lucra! Indiferent de situația dificilă în care ne aflăm, o poziție pe care o împărtășim în prezent cu restaurante din întreaga lume, există ceva ce nimeni nu ne poate lua:
Angajamentul și pasiunea noastră pentru această frumoasă industrie!
În ultimele 9 luni am avut mai multe ocazii de a reflecta asupra activității noastre, de când ne-am deschis porțile pentru prima dată în 2018. Am avut mult timp să ne gândim la bune și la zonele unde putem performa mai bine. Cu toate acestea, a existat o întrebare care a fost adresată frecvent către Head Chef & Founder-ul nostru: „Dacă ai putea să te întorci în timp, te-ai mai întoarce în România pentru a deschide KAIAMO?”
Chef Radu Ionescu: „Dacă aș putea lua toate momentele acestea înapoi și să începe de la zero … atunci răspunsul meu este: DA! Clar DA! Nu aș schimba nimic! Nu atât timp cât inima mea bate la fel!”
Dorința noastră de a face lucrurile diferit și de a aduce propria noastră contribuție în lumea ospitalității, atât la nivel național, cât și internațional, nu a fost ignorată. După doar 9 luni de la deschiderea noastră, Gault & Millau România a clasificat KAIAMO drept unul dintre cele mai bune restaurante din țara noastră.
Chiar înainte de aniversarea primului an, KAIAMO a primit vestea ireală de la THE WORLD’S 50 BEST că am fost incluși în Top 1.000 cele mai bune locatii din lume, prin proiect numit 50 Best Discovery.
Ne mândrim cu aceste realizări, deoarece reprezintă munca noastră și impulsul spre perfecționarea ambarcațiunii noastre.
Așadar, iată-ne, stând chiar în fața voastră, total expuși și întrebându-ne:
„Va dispărea oare experiența de fine-dining?”
„Asistăm cu toții la sfârșitul unei ere a gastronomiei, așa cum o știam?”
„Când se va termina totul?”
„Vom trăi pentru a vedea zile mai bune?”
Paginile istoriei au dezvăluit că în perioadele dificile, chiar în acele momente de urgență pură, un strop de speranță și mult curaj ne pot ajuta să depășim multe obstacole, uneori poate chiar întregul război.
Este adevarat că am pierdut mai multe bătălii anul acesta, dar asta nu înseamnă că am pierdut întregul război!
Încă stăm în picioare și nu renunțăm!
Dorim să profităm de această ocazie pentru a-i încuraja pe toți colegii noștri aliați, din întreaga lume și să îi rugam să
NU renunțe la luptă!
Chef Radu Ionescu: „Acesta este propriul meu manifest. Voi face ceea ce fac cel mai bine. Voi găti. De data aceasta, pe străz.
Unde am voie, încă. Fine dining-ul este pe moarte, dar inima noastră încă bate puternic. E timpul să acționam.
Și îmi iau toată echipa cu mine!“
KAIAMO Kanteen ia naștere chiar acum.
… pentru că a fost întotdeauna vorba despre mâncare memorabilă, producători & artizani locali și despre acel spirit autentic românesc!
Însă chiar acum, am pus fine dining în așteptare și ne concentrăm asupra unei perspective diferite a culturii naționale. Adaptată vremii și vremurilor pe care le traim împreună.
Produse locale. Meniuri zilnice. Dragoste pentru mâncare. Speranță pentru țară.
La urma urmei … nu am ajuns atât de departe, doar să ajungem doar atât de departe!
Yours truly,
Chef Radu Ionescu & The KAIAMO Family