Papa Francisc are aproape 50 de milioane de urmăritori pe Twitter. De asemenea, reuşeşte să atragă atenţia copiilor. Şi a adolescenţilor care se inghesuie în multime să-i dea personal scrisori. Tot el a binecuvântat un copil prin intermediul telefonului.
„Internetul şi reţelele sociale sunt un dar de la Dumnezeu, dacă sunt folosite cu înţelepciune”, a spus Papa Francisc şi el chiar asta face.
Întocmai precum Sfântul al cărui nume îl poartă, de 7 ani pune omul în centrul Bisericii, şi aduce Biserica în mijlocul oamenilor. Mângâie rănile celor bolnavi şi adună copiii în jurul lui iar tinerii sunt electrizaţi de prezenţa lui, fizică şi virtuală.
„Avem idoli, intre ghilimele, avem artisti pe care ii urmarim, fiecare dintre cei care privesc acum au oameni pe care ii urmaresc, ar dori sa fie ca ei. În aceasta idee, Papa Francisc este mai aproape de ce ar insemna Isus pe pamant” a spus Francisc Doboş, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Romano-Catolică.
Ceea ce îl face al doilea cel mai urmărit lider al lumii, după preşedintele american, Donald Trump. A reuşit, în special, prin contul @Pontifex, de pe reţeaua de microblogging Twitter, cont disponibil în 9 limbi, inclusiv în latină şi arabă. Un mesaj, în limba engleză, este redistribuit aproape instantaneu, în medie, de 6.462 de ori. Suveranul Pontif şi-a câştigat popularitatea într-un timp record.
Mesajele postate de papă sunt mesaje religioase, îndemnuri spirituale, nu evocă niciodată viaţa privată a Suveranului Pontif şi sunt uploadate de la un singur computer, pentru a se evita astfel pirateria online şi scurgerile de informaţii.
Între 31 mai şi 2 iunie, românii vor fi cu ochii şi cu telefoanele mobile aţintite către fiecare mişcare a Suveranului Pontif. Vizita în România va fi transmisă pe toate canalele media şi de socializare ale Vaticanului, de un broadcaster naţional şi pe conturile sociale ale sutelor de mii de credincioşi veniţi să-l întâlnească pe Papă.
„Avem nevoie ca pe toate mujloacele de comunicare pe care le va folosi biserica, pe care le vor folosi televiziunile de la noi din tara- aceasta voce, privire, a gesturilor sa nu ne lase in pace. imi doresc sa nu ne lase in pace. În sensul in care sa nu ne lase asa cum ne-a gasit, ci sa ne spuna si eu ce pot sa fac sa fiu versiunea mea mai buna. În tot acest puzzle al comunicarii, al incercarii de a transmite orice, noi sa invatam, poate prin vizita papei, nu doar prin vizita, ci si ce va urma, sa ne invitre ca atunci cand comunicam ceva sa nu fim atenti doar la noi, noi sa fim centrul lumii noastre comunicarea noastra sa fie si catre cel de langa noi sa invatam sa postam si sa postim” a mai spus Francisc Doboş.