PD-L a obtinut cele mai multe voturi pentru consiliile judetene, in timp ce PSD a castigat cele mai multe mandate de primar si consilier local, potrivit rezultatelor partiale furnizate miercuri, 4 iunie, de BEC, dupa centralizarea datelor din 16.103 sectii de votare, urmand sa mai primeasca procesele verbale din judetul Constanta.
PD-L a adunat, potrivit rezultatelor oficiale centralizate de BEC, la Consiliile Judetene, 28,38% dintre voturile valabil exprimate in numar de 7.818.007, fiind urmat indeaproape de PSD cu 28,22%, iar PNL a obtinut 18,65%.
Rezultate pe tara alegeri locale Consiliu Judetean:
1. PD-L – 28,38%
2. PSD – 28,22%
3. PNL – 18,65%
La functia de presedinte de Consiliu Judetean, PD-L detine prima pozitie in clasament. Numarul de voturi valabil exprimate este de 7.957.458. Prezenta la vot a fost estimata de BEC la 50,65%.
Rezultate pe tara alegeri locale presedinte Consiliu Judetean:
1. PD-L – 28,16% (14 functii)
2. PSD – 28,05% (16 functii)
3. PNL – 19,81% (5 functii)
Desi PD-L are un procent mai mare, PSD conduce ca numar de presedinti de consilii, in cele 41 de judete 16 functii revenind social-democratilor, iar 14 democrat-liberalilor. PNL a obtinut cinci functii la conducerea administratiei publice locale, iar UDMR patru posturi, in timp ce Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) va detine presedintia Consiliului Judetean Sibiu prin Martin Bottesch.
Presedinti CJ – PSD: Social-democratii care au castigat pentru urmatorii patru ani conducerea consiliilor judetene sunt Constantin Nicolescu (Arges), Adrian Benea (Bacau), Gheorghe Bunea (Braila), Victor Mocanu (Buzau), Ion Prioteasa (Dolj), Eugen Chebac (Galati), Ion Calinoiu (Gorj), Vasile Ciuperca (Ialomita), Constantin Simirad (Iasi), Paul Stanescu (Olt), Mircea Cosma (Prahova), Marc Tiberiu (Salaj), Liviu Dragnea (Teleorman), Vasile Mihalachi (Vaslui), Ion Cilea (Valcea) si Marian Oprisan (Vrancea).
Presedinti CJ – PD-L: Democrat-liberalii sunt reprezentati la presedintia consiliilor judetene de Ion Dumitrel (Alba), Petru Iotcu (Arad), Liviu Rusu (Bistrita-Nasaud), Mihai Tabuleac (Botosani), Sorin Frunzaverde (Caras Severin), Alin Tise (Cluj), Florin Popescu (Dambovita), Cristache Radulescu (Ilfov), Mircea Man (Maramures), Marius Balu (Mehedinti), Vasile Pruteanu (Neamt), Gheorghe Flutur (Suceava), Constantin Ostaficiuc (Timis) si Victor Tarhon (Tulcea).
Presedinti CJ – PNL: Liberalii sunt reprezentati de Radu Tarle (Bihor), Aristotel Cancescu (Brasov), Raducu Filipescu (Calarasi), Dumitru Beianu (Giurgiu) si Mircea Molot (Hunedoara).
Presedinti CJ – UDMR: Tamas Sandor (Covasna), Borboly Csaba (Harghita), Lokodi Edita Emoke (Mures) si Arpad Csehi Szabolcs (Satu Mare).
Potrivit rezultatelor partiale oficiale furnizate de BEC, PSD a obtinut cele mai multe mandate de consilieri locali – 12.110, urmat de PD-L care are 11.096 de mandate. PNL a obtinut in consiliile locale 8.513 mandate.
Si la primari PSD si-a adjudecat cele mai multe functii in teritoriu – 662 de mandate. PD-L a reusit sa obtina la scrutinul de duminica 473 de fotolii de primari, iar PNL – 355. Potrivit BEC, in turul doi mai sunt de atribuit 1.471 de mandate.
Au fost adjudecate fotoliile de primar, din primul tur, in municipiile Cluj-Napoca – Emil Boc (PD-L), Oradea – Ilie Bolojan (PNL), Constanta – Radu Mazare (PSD), Timisoara – Gheorghe Ciuhandu (PNTCD). La Sibiu, Klaus Johannis (FDG) a obtinut un nou mandat, ca si Antonie Solomon (PD-L), la Craiova si Darius Valcov (PD-L), la Slatina, precum si in Baia Mare – Cristian Anghel (PNL).
Social-democratul Neculai Ontanu s-a detasat in cursa pentru Primaria sectorului 2, obtinand un nou mandat, iar democrat-liberalul Liviu Negoita a castigat deja Primaria sectorului 3.
In ceea ce priveste Primaria Capitalei, independentul Sorin Oprescu conduce cu 30,12%. Candidatul PD-L, Vasile Blaga, se afla pe locul al doilea, dar la o distanta foarte mica, cu 29,56%, dintr-un total de 545.170 de voturi valabil exprimate.
Pe locul al treilea se afla social-democratul Cristian Diaconescu, cu 12,33%, urmat de liberalul Ludovic Orban cu 11,85%, Cozmin Gusa (PIN) cu 5,76%, Daniel Fuciu (PNG-CD) cu 2,88%, si de Verginia Vedinas (PRM) cu 1,49%.
Aceasta situatie a rezultat din centralizarea datelor venite din cele 1.181 de sectii de votare existente.
Potrivit BEC, la Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), PD-L a obtinut 36,74% din voturi, urmat de PSD, cu 24,28%. Pe locul al treilea se afla PNL, care a obtinut 11,77% din numarul de voturi valabil exprimate. Numarul total de voturi valabil exprimate pentru CGMB este de 532.603. Au fost centralizate datele din cele toate cele 1.181 de sectii de votare existente.
Sursa: Rompres
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult