In perioada 17-23 iulie 2015 va avea loc in Cluj-Napoca unul din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performante deosebite din tara noastra, „Creatori de Viitor – Champions United”.
Proiectul va reuni peste 100 de elevi de liceu cu performante in educatie, cultura, sport si leadership scolar, profesori de top din Romania, parinti cu implicare in procesul educational, precum si o serie de mentori (personalitati din business, mediul academic, sport, etc).
Proiectul este organizat de Asociatia 11even din Cluj Napoca, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Universitatea Babes-Bolyai, Primaria Cluj-Napoca si cu o serie de parteneri institutionali, centre culturale, parteneri corporate si media.
Datorita sustinerii partenerului principal al acestui proiect – Kaufland Romania, precum si a altor sponsori privati, participarea celor selectati in proiect va fi gratuita. “Dorim sa-i recompensam la cel mai inalt nivel pe acesti elevi cu performante deosebite, pentru ca ei sunt acei tineri care, daca vor alege sa traiasca in Romania, isi vor aduce o contributie importanta la dezvoltarea acestei tari”, declara Ovidiu Neamtu, initiator al programului „Creatori de viitor”.
Perioada de depunere a aplicatiilor se va incheia in data de 15 mai 2015. Pana la aceasta data, liceenii care au performante educationale, sportive si culturale sau au luat parte la diverse proiecte in tara sau strainatate pot sa-si depuna aplicatia pe site-ul www.creatorideviitor.ro. Un prim grup de participanti a fost selectat deja, printre ei numarandu-se elevi din 14 orase din Romania, cu rezultate nationale si internationale.
Acestia vor putea sa intalneasca mentori din diverse domenii, asa cum este domnul Solomon Marcus (membru al Academiei Romane), Bogdan Mursa (reprezentant al Romaniei in cadrul Microsoft Imagine Cup), Philipp Kandal (CEO Telenav) sau Marius Simion (fondator NLP Mania).
Cele 7 zile ale proiectului vor avea o agenda bogata, cu multe activitati practice, competitii, dar si multa distractie. Spre exemplu, in cadrul sesiunii „IT, Tehnologie si Inovatie” participantii vor putea sa asculte povesti de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea sa-si testeze imaginatia in cadrul workshp-ului „Innovation Lab” prezentat de Google. Tot in cadrul acestei sesiuni vor putea afla povestea „Green Cube”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanti la editia 2014 a acestui proiect, alaturi de unul dintre mentorii prezenti, dl. Alexandru Farcas, antreprenor si investitor roman.
In cadrul sesiunii de „Finante si Antreprenoriat”, oferita alaturi de BCR, participantii vor afla povesti de succes ale unor antreprenori tineri si se vor putea implica in sesiuni practice pe domenii ca marketing, vanzari sau inteligenta financiara.
Seri de board games si competitii de debate, concursuri sportive, vizite la cele mai interesante obiective din Cluj, o competitie cu tema “Viziunea Educatiei 2025” si o seara magica in care se vor premia cei mai buni dintre cei buni, completeaza cele 7 zile ale Champions United 2015.
Agenda „Champions United 2015” va contine urmatoarele 4 arii si activitati:
1. Share Future (17 – 20 iulie):
Zile dedicate unor tematici actuale si de interes: IT, Tehnologie, inovatie, finante si antreprenoriat. Sesiunile vor fi sustinute de mentori invitati (persoane cu experienta deosebita in aceste domenii).
2. Share Vision (20 – 22 iulie):
Competitia „Viziunea Educatiei – 2025”. Impartiti pe echipe, liceenii participanti vor putea lucra alaturi de profesori si mentori la proiecte referitoare la educatia viitorului. Incepand cu setarea unei viziuni, stabilirea unor obiective si actiuni strategice pe termen scurt si mediu, vor putea sa-si dezvolte abilitati de munca in echipa si, de ce nu, sa aduca o contributie activa la modul in care va arata educatia in Romania.
3. Share Performance (22 iulie – seara):
“Gala Performantei in educatie”. Ne vom bucura alaturi de participanti si invitati speciali, vom premia cei mai buni liceeni, cele mai bune echipe, si vom pune punct acestui eveniment intr-un stil de sarbatoare.
4. Share Fun (17 – 21 iulie):
Parcul Iuliu Hatieganu ne ofera o multitudine de atractii. Astfel, vom organiza diverse cupe (fotbal, volei, alergare, street-ball, etc). Partenerii de la Adrenalin Park ne vor pune la dispozitie traseele lor de aventura, iar serile le vom dedica competitiilor de board games sau de debate.
Pentru a avea sansa sa fie selectati, aplicantii trebuie sa fie liceeni si sa aiba performante intr-unul din urmatoarele domenii: educatie, cultura, sport sau leadership scolar. Primul pas pe care trebuie sa-l faca este acela de a completa o aplicatie online pe site-ul proiectului, www.creatorideviitor.ro. Tot acolo, cei care doresc pot sa propuna organizatorilor un profesor deosebit, un parinte cu implicare deosebita in educatie sau un mentor pe care ar dori sa-l intalneasca la Champions United 2015. Perioada de aplicatii online se va derula pana la 15 mai 2015.
Despre „Creatori de viitor”:
“Creatorii de viitor” sunt tineri exceptionali, selectati in fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanta in unul din urmatoarele domenii:
a. Educational (olimpici internationali sau nationali, premianti in diverse concursuri educationale internationale sau nationale);
b. Cultural (castigatori de premii internationale sau nationale in proiecte sau concursuri de teatru, muzica, dans etc).
c. Sportiv (castigatori de cupe, medalii si premii nationale si internationale in competitii sportive diverse, atat individuale cat si de echipa);
d. Leadership scolar (punere in practica a unei idei de antreprenoriat sau implicare deosebita in voluntariat si programe sociale).
Programul a fost lansat in 2014 si a reunit pana in prezent peste 80 de liceeni de top din 8 judete din Romania. In 2015 programul se va dezvolta pe mai multe arii (vezi http://creatorideviitor.ro/despre-noi.php), insa cel mai important proiect ramane „Champions United”.
Sursa: Asociatia 11even