Vezi VIDEO
Sindicalistii din cadrul politiei maramuresene s-au plans astazi, 22 iunie, de secretarele care lucreaza in birourile sefilor lor. Ei au semnalat ca acestea primesc sporuri de periculozitate la fel ca agentii care lucreaza in strada, desi nu se supun acelorasi riscuri. Tot la capitolul nemultumiri, reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) din Maramures au trecut masinile puse la dispozitie pentru misiuni. S-a reclamat ca, in multe din cazuri, acestea reprezinta un adevarat pericol public.
Reprezentantii sindicali ai politistilor din Maramures si din Satu Mare au cerut, azi, ca sistemul de salarizare sa fie aliniat celor din statele occidentale, dar si sa fie eliminate neconcordantele care fac ca unele persoane sa primeasca bani pe care nu ii merita. Ei au explicat ca, in momentul de fata, un sef incaseaza chiar si de 10 ori mai mult decat un agent iar oamenii din birouri primesc sporuri de periculozitate.
„Ganditi-va ca o secretara care face cafeaua sefului are spor de periculozitate! Acelasi spor pe care il are un politist din strada, care si-a luat o sticla in cap de la cineva. Intrebarea este de ce niciun sef nu se autosesizeaza si, prin prisma constiintei lui, sa spuna ca aici avem o problema”, a declarat, presedintele SNAP Satu Mare, Cosmin Andreica.
Una dintre problemele cele mai mari cu care se confrunta politistii, potrivit sindicalistilor, o reprezinta dotarile foarte proaste. Ca exemplu, liderul Viorel Stroe a povestit cum, in momentul in care mergea la o interventie, masina de politie pe care o conducea a ramas fara… placutele de frana.
„Mie mi-au picat placutele de frana! Era sa si lovesc pe cineva. De fapt am si lovit o masina, pentru ca efectiv au cazut placutele de frana de pe masina politiei. Pentru acest aspect am fost atentionat, deci tot eu eram de vina, pentru ca au cazut placutele de frana. Sa vina in Germania un politist cu asa ceva, nici nu l-ar crede ca e politist. Ar spune ca e furata de la cimitirul de masini”, a reclamat presedintele SNAP Maramures.
Una dintre solutiile propuse de acesti sindicalisti pentru rezolvarea problemelor din politie ar fi reducerea functiilor de conducere, precum si a personalului care nu efectueaza munca de teren. Ei au subliniat ca restructurarile efectuate anul trecut au vizat in proportie de 90% politistii din departamentele operative, iar aparatul de conducere a ramas supradimensionat.
Sursa: Andrei Gherghel