Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, pensionarii, veteranii de razboi si persoanele cu handicap grav vor beneficia de gratuitate la eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, iar elevi si studenti, precum si persoanele cu handicap usor si mediu vor plati o taxa in valoare de 10 lei.
Guvernul a stabilit azi, 3 septembrie, cuantumul taxelor percepute de statul roman pentru autorizarea activitatii de pescuit si acvacultura prin emiterea permiselor, licentelor si autorizatiilor de pescuit de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
Astfel, pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv se plateste o taxa de 30 lei, iar pentru eliberarea permisului de pescuit comercial, taxa este de 50 lei.
Potrivit hotararii, se platesc taxe de autorizare pentru emiterea autorizatiei de pescuit comercial, cu caracter temporar, pentru emiterea autorizatiei de pescuit in scop stiintific, pentru emiterea autorizatiei speciale de pescuit reproducatori de sturioni (morun, nisetru, pastruga, cega), precum si autorizarea pescuitului prin eliberarea permiselor de pescuit.
La emiterea autorizatiei de pescuit comercial, cu caracter temporar, cuantumul taxelor de autorizare este de 200 lei pentru cantitatea de peste pana la 10 tone, 300 lei pentru cantitatea de peste cuprinsa intre 10 – 50 tone si 500 lei pentru cantitatea de peste peste 50 tone.
De asemenea, pentru emiterea autorizatiei de pescuit in scop stiintific taxa este de 150 lei, iar pentru emiterea autorizatiei speciale de pescuit reproducatori de sturioni se platesc taxe cuprinse intre 200 si 500 lei/kg icre extrase pentru producerea de puiet.
Taxele de autorizare sunt achitate de catre:
– pescarul profesionist, persoana fizica/juridica, pentru emiterea autorizatiei de pescuit comercial, cu caracter temporar;
– reprezentantul autorizat al institutiei de cercetare, pentru emiterea autorizatiei de pescuit in scop stiintific;
– administratorul sau reprezentantul autorizat al persoanei juridice, pentru emiterea autorizatiei speciale de pescuit reproducatori de sturioni.
– pescarul profesionist, persoana fizica/juridica, pentru eliberarea permisului de pescuit comercial;
– pescarul sportiv sau prin asociatiile de pescari sportivi, pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv.
La eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv catre elevi, studenti, persoane cu handicap, pensionari si veterani de razboi, se va face dovada calitatii acestora.
CITESTE SI:
Sursa: Ioana Osan