Mâine este Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Miile de credincioşi continuă să treacă să se roage la racla cu moaştele, iar în tot acest timp, în bucătării, gospodinele muncesc să le pregătească pelerinilor clasicele sarmale, oferite de data aceasta în caserole. Peste 45 de mii de credincioşi au trecut prin faţa raclei din 9 octombrie şi până acum.
Timpul de aşteptare al pelerinilor este de aproximativ 20 de minute, comparativ cu 12-24 de ore în anii precedenți.
Oamenii veniți din toate colțurile țării nu contenesc să se roage la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și sunt convinși că astfel vor fi ajutați să rămână sănătoși.
Anul acesta, numărul pelerinilor nu a fost la fel de mare ca altă dată, când oamenii stăteau la coadă chiar și 24 de ore până să ajungă la racla sfântă.
”Am stat foarte puțin la coadă, anii trecuți nu a fost așa – anul trecut am stat câte o oră cel puțin”, a spus un credincios.
Masa pelerinilor se va păstra și anul acesta, chiar dacă este pandemie.
Mii de sarmale se pregătesc la foc continuu pentru sfânta zi de joi.
”În fiecare an facem cu mare drag. Folosim carne tocată, carne de porc, de vită, plus legume, morcovi, ceapă și, chiar dacă sunt meticuloase, să știți că le facem cu mare drag”.