Liderul sindical a afirmat că, la debutul anului şcolar, din cele 6.000 de cadre didactice din Maramureş, peste 2.000 nu au studii de specialitate. ”Un semnal de alarmă a fost că am rămas cu două catedre descoperite în Baia Mare, iar asta nu s-a întâmplat niciodată până acum. Situaţia se va înrăutăţi la anul, când circa 1.000 de dascăli se vor pensiona”, a spus Liviu Pop.
Sindicalistul a deplâns situaţia învăţământului şi a spus că aceasta nu se va îmbunătăţi atâta vreme cât ”factorul politic va influenţa activitatea din şcoli”. El a făcut referire la protocoalele dintre partide care vizează împărţirea posturilor de directori din unităţile de învăţământ maramureşene.
Liviu Pop a cerut autorităţilor judeţului ca sindicaliştii să fie cooptaţi în comisiile de licitaţie care atribuie lucrările de reabilitare a şcolilor pentru că acestea ”se fac pompieristic şi cu uşile închise, iar rezultatele se văd pentru că multe clase sunt în şantier şi aşa vor fi pentru o vreme”.
În Maramureş, din cele 551 de corpuri de clădiri pe care le deţine Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), aproximativ 220 nu au autorizaţie sanitară, fiind apreciate de către sindicalişti ca ”adevărate focare de infecţie”.
Sursa: Meda Muntean