Culmea e ca problemele de acest gen apar o data cu incalzirea vremii. Mai intai incep furnicaturile in zona picioarelor, urmate de o senzatie de disconfort sau chiar durere. Nu te mai simti bine in pantofi, ti se umfla gleznele si degetele, iar apoi, brusc, realizezi ca vinisoarele sparte ti-au invadat pielea sau, mai grav, ca ai varice.
Vinovata esti, adesea, chiar tu! Fie porti tocuri inalte sau incaltaminte grea, fie faci bai prea fierbinti, stai mult la sauna, te epilezi prea des cu ceara calda sau exagerezi cu bronzul artificial.
Mai e si obiceiul de a sta cu picioarele încrucişate, lipsa de miscare si, bineinteles, fumatul sau comsumul de alcool.
Cam multe cauze, nu-i asa? Unde mai pui ca circulatia deficitara a sangelui are caracter ereditar sau ca in urma schimbarilor hormonale – de exemplu la femeile insarcinate.
Ce remedii ai la indemana? O multime. Depinde cat de grava e problema cu care te confrunti. Poti sa iti schimbi regimul de viata, poti sa apelezi la tratamente specializate in saloanele de frumusete sau, daca situatia e critica, poti sa regurgi la o interventie chirurgicala pentru refacerea zonelor afectate.
Cel mai important lucru e sa ai grija de tine. Ia-o frumusel la pas prin oras cate o jumatate de ora pe zi, mai urca si tu niste scari si renunta la alimentele prea grase.
Nu vrei varice? Atunci nu te plimba pe tocuri mai inalte de 5 centimetri si fa bai cu apa ceva mai dezmortita. Incearca dusurile alternative si stropeste-ti picioarele cu apa rece de la glezne si pana la coapse.
Poti sa incerci si gelurile sau cremele cu extracte din plante, dar nu uita, masajul trebuie facut intotdeauna in sens ascendent.
Sursa: Vali Filip