Sâmbătă, 2 martie, de la ora 10.00 și de la ora 11.30, la Teatrul de Păpuși se joacă spectacolul CLOVNII ÎN VACANȚĂ, în care veți cunoaște doi clovni și veți trăi împreună cu ei întâmplările și experiențele lor de o viață, presărate cu momente uneori hazlii sau triste, alteori stângace sau melancolice, dar cu siguranță pline de viață. Spectacolul se joacă la sala Teatrului de Păpuși. Durata: 60 minute (fără pauză).
Sâmbătă, 2 martie, ora 19.00 – ”ȘI MÂINE E O ZI” de Franz Xaver Kroetz, un tulburător recital actoricesc al doamnei Aurora Prodan, un spectacol care ne vorbește despre singurătate, dar și despre speranță. Spectacolul se joacă la sala studio. Durata: 60 minute (fără pauză).
Duminică, 3 martie, ora 19.00 – ”DRAGĂ DOAMNĂ PROFESOARĂ” de Ludmila Razumovskaia, regia Andrei Măjeri. Tinerii absolvenți, care și-au dat ultimul examen înaintea încheierii studiilor liceale, vin într-o vizită neașteptată acasă la profesoara lor. Nimănui nu-i trece prin gând că această întâmplare ar putea lua o turnură imprevizibilă. Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă. Durata: 80 minute (fără pauză).
Miercuri, 6 martie, ora 19.30 – SUICIDAL după texte de Luigi Pirandello, regizat de băimăreanul Norbert Boda. SUICIDAL explorează o tema gravă a umanității într-o manieră neconvențională, sub forma unui show ”dedicat exclusiv sinuciderii. Având convenția unei emisiuni televizate, spectacolul are un aer comic puternic, uneori chiar cu un umor negru, dar bine dozat, fără să uite însă să tratează și cu seriozitate dramele și poveștile personajelor. Spectacolul se joacă la sala studio. Durata: 90 minute (fără pauză).
Joi, 7 martie, ora 19.00 – Soțul Păcălit după Moliere, în regia lui Victor Olăhuț. În această punere în scenă a unui text clasic, vechi de aproape patru secole, într-o viziune modernă, fiecare personaj aduce la suprafață o tipologie, care-și găsește ecou în vremurile noastre tulburi. Spectacolul se joacă cu publicul în sală. Durata: 90 minute (fără pauză).
Sâmbătă, 9 martie, orele 10.00 și 11.30 – Locomotivioara leneșă de S. Marsek, o poveste despre cum începem noi, micii oamenii, să cunoaştem lumea înconjuratoare, despre curiozităţile vieţii, despre jocuri, despre relaţiile pe care trebuie să le dezvolţi cu cei din preajma ta, spusă şi traită de micuţa locomotivă, împreună cu noi, cei care venim să vedem acest spectacol. Spectacolul se joacă la sala Teatrului de Păpuși. Durata: 60 minute (fără pauză).
Sâmbătă, 9 martie, ora 19.00 – Mr. Schrödinger, regizat de Andrei Dinu, inspirat din scrierile lui Edgar Allan Poe. ”Simți că nu mai ai aer, că rutina îți dă viața peste cap? Simți că ești înconjurat de ziduri din toate părțile și nu ai nicio portiță de scăpare? Atunci, cu siguranță, faci parte din Corporația Schrödinger…”. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!. Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă. Durata: 100 minute (fără pauză).
Duminică, 10 martie, ora 19.00 – ”Rinocerii” de Eugène Ionesco, regia Iulian Bulancea, scenografia Mihai Vălu. ”Rinocerii, probabil cea mai autobiografică piesă a lui Eugène Ionesco, vorbește despre dezumanizarea și bestializarea societății prin intermediul îndoctrinării și fanatismul doctrinar. Dacă inițial, rinocerita reprezenta adeziunea la doctrina nazistă, semnificația acestei boli bizare inventate de Ionesco a fost extrapolată către toate formele de fanatism și îndoctrinare politică sau socială”. Spectacolul se joacă cu publicul în sală. Durata: 70 minute (fără pauză).
Miercuri, 13 martie, ora 19.00 – ZORBA’S DIONYSOS după N. Kazantzakis, regia Marcel Țop. Un spectacol care reconciliază Orientul cu Occidentul, surprinzând peripețiile unui erou colectiv, călăuzit de mare, un șaman – la fel ca Don Juan-ul lui Carlos Castaneda. Grecia, Turcia, Serbia și România își dezvăluie parfumul lor specific, în care ancestralul se amestecă organic cu modernismul. Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă. Durata: 150 minute (fără pauză).
Joi, 14 martie, ora 19.00 – ”POVEȘTI DIN BUCĂTĂRIE”, spectacol realizat după metoda ”devised theatre”, în regia lui Cristian Ban. Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi. Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă. Durata: 90 minute (fără pauză).
Prețul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la secția Păpuși, 15 lei preț întreg și 10 lei preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari) la secțiile Dramă și Revistă.
Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși).
Programul rezervărilor telefonice: Luni – Vineri: 11.00 – 16.00, Sâmbătă: 12.00 – 13.00