Marinel Kovacs a precizat că agenţia nord-vest funcţionează ”foarte bine”, chiar dacă din consiliul regional fac parte reprezentanţi ai administraţiilor locale din toate partidele politice. Întâmplarea, sau poate mai degrabă specificul opţiunilor electorale din zonă, a făcut ca în structura de conducere să fie preşedinţi de consilii judeţene din PNL, PD, PSD şi UDMR. Echipa locală care reprezintă judeţul la ADR N-V are în componenţă doi liberali, Marinel Kovacs şi Cristian Anghel, un pesedist, primarul Anton Ardelean, şi un democrat, Ioan Pasere.
”Au contat proiectele, s-a mers pe criterii, s-au făcut evaluări. Oricum, proiectele sunt trimise spre avizare Consiliului Naţional, la Bucureşti”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. Argumentul că influenţa politicului nu este atât de importantă în luarea deciziilor, invocat de Kovacs, a fost acela că drumul de centură al Băii Mari a fost pus pe lista cu rezerve, pe când cel al Zalăului s-a aprobat. Proiectul sălăjenilor a fost susţinut de către reprezentanţii PSD afaţi la conducere în judeţul vecin. Totuşi, Maramureşul se poate lăuda cu cele mai multe proiecte avizate pentru finanţare.
Şeful administraţiei maramureşene a arătat că politicul este mult mai prezent în deciziile luate de reprezentanţii agenţiilor regionale din Moldova, unde s-au tras tot timpul sfori. El a recunoscut că stabilirea unor reguli mult mai clare începând de anul viitor, când importanţa structurilor regionale va creşte, este necesară.
Sursa: Meda Muntean