Pe lângă acţiunile pe care le organizează zilnic pentru a asigura ordinea şi liniştea pe raza oraşului, poliţiştii din Baia Sprie răspund de fiecare dată „prezent” invitaţiilor de a participa la întâlniri cu cetăţenii, fie ei elevi sau persoane vârstnice. După activitatea de împădurire desfăşurată ieri alături de elevi, poliţiştii s-au întâlnit azi cu un grup de persoane vârstnice pentru a discuta despre sporirea gradului de siguranţă.
Uneori şi persoanele mai în vârstă au nevoie de sfaturi, cu atât mai mult cu cât în momentul în care se confruntă cu situaţii neplăcute, acestea sunt înclinate să reacţioneze mai mult emoţional şi mai puţin raţional.
Înşelăciunile prin metoda „Accidentul” sau prin alte metode, furturile, în special cele din locuinţă comise pe fondul neglijenţei, tâlhăriile, rămân subiecte actuale. Prin expunerea unor cazuri concrete poliţiştii i-au ajutat pe bătrânii din Baia Sprie să identifice situaţiile de risc, să prevină victimizarea şi, dacă este cazul, să ştie cum să gestioneze astfel de situaţii. Cunoscând modurile de operare ale escrocilor, reuşita unor tentative poate fi compromisă.
În acelaşi context, poliţistul rutier a adus în discuţie prevenirea victimizării prin accidente rutiere şi grija respectiv atenţia pe care trebuie să o manifeste persoanele care se deplasează pe drumurile publice, chiar şi în calitate de pietoni.
Poliţiştii le-au transmis celor prezenţi azi la întâlnire că persoanele care doresc să fure sau să înşele sunt actori foarte buni şi i-au sfătuit să nu ţină în casă sume mari de bani sau bunuri de valoare, să nu permită persoanelor necunoscute, care spun poveşti impresionante de viaţă, să intre în locuinţă, şi să nu dea curs unor apeluri telefonice prin care sunt anunţaţi că un membru al familiei este rănit în urma unui accident de circulaţie şi are nevoie de o sumă importantă de bani.
Şeful Poliţiei Oraşului, comisar de poliţie Turda Gheorghe, care apreciază beneficiile unor astfel de întâlniri, i-a asigurat pe cei prezenţi la activitate că pot apela cu încredere şi pot cere sprijinul poliţiei de fiecare dată când se simt ameninţaţi sau când consideră că sunt în pericol, întrucât echipa pe care o coordonează este gata să intervină de fiecare dată când este nevoie