Vezi VIDEO
Aproape 3.000 de somatii au fost transmise luna trecuta de finantistii maramureseni catre contribuabilii cu restante. O mare parte dintre datornici nu s-au conformat insa adreselor primite, astfel incat s-au ales cu popriri pe conturi si chiar cu sechestre pe bunuri mobile sau imobile.
In luna aprilie s-a reusit ca la bugetul de stat sa fie atrase aproape 30 de milioane de lei. Conform sefilor finantistilor din Maramures, incasarile sunt insemnate, in comparatie cu luna aprilie 2012 inregistrandu-se o crestere a veniturilor realizate cu peste 19 %. Pentru cresterea gradului de colectare a veniturilor, oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures (DGFP) au aratat ca s-a procedat inclusiv la executarea silita a datornicilor.
“Au fost intocmite 2.918 somatii, incasandu-se 3,2 milioane de lei. Avand in vedere ca o mare parte a contribuabililor nu si-au achitat obligatiile restante in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei, dupa expirarea acestei somatii s-a procedat la executarea silita propriu-zisa prin modalitatile prevazute de codul de procedura fiscala”, a declarat directorul executiv al DGFP Maramures, Ioan Popa.
Pentru ca nu s-au conformat somatiilor, multi dintre restantieri s-au ales cu popriri pe conturi sau cu sechestre pe bunurile mobile sau imobile. “S-au infiintat 4.232 de popriri in suma de 13 milioane de lei din care au fost incasate 5,8 milioane. Pentru cei cu debite mari au fost aplicate sechestre asupra bunurilor mobile si imobile. Au fost instituite opt sechestre pe bunuri mobiliare in cuantum de 1,2 milioane si s-au aplicat 16 sechestre pe bunuri imobile”, a mai precizat Ioan Popa.
Finantistii maramureseni au mai aratat ca in continuare valorificarea bunurilor pe care s-a pus sechestru e greu de realizat, astfel incat in continuare se va acorda o atentie speciala aplicarii acestor “sechestre si masuri asiguratorii”.
Sursa: Camelia Tocaci