În seara zilei de luni, 5 octombrie, a fost emis un cod roşu de furtună pentru mai multe localităţi din Maramureş, cu grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelie puternică, rafale de peste 90 km/h.
Din păcate furtuna violentă a lăsat urme. Un copac s-a prăbușit pe DN 19, în Sarasău. Din păcate, în cădere copacul a antrenat și a rupt cabluri de la rețeaua de energie electrică, fiind afectată parțial alimentarea cu energie electrică a localităților Sarasău și Câmpulung la Tisa. Echipele de intervenție au degajat carosabilul, iar echipe de la societatea Electrica s-au deplasat la fața locului și intervin pentru remedierea defecțiunilor.
Alți doi copaci au fost prăbușiți de rafalele puternice de vânt pe DN 19, Dealul Hera, sens spre localitatea Certeze. S-a intervenit cu echipe, inclusiv SVSU pentru îndepărtarea copacilor de pe partea carosabilă.
Furtuna a făcut prăpăd şi în judeţul vecin, Satu Mare. În zona Medieș, locuitorii s-au confruntat cu căderi de grindină, în timp ce municipiul reşedinţă de judeţ a avut parte de ploi torențiale și intensificări ale vântului.
Localităţile Apa și Potău sunt doar două dintre localitățile care au fost lovite de grindină, pagubele provocate fiind destul de mari.
Vremea se va răci în toată țara, astfel că până în 9 octombrie se va ajunge de la medii de 26 – 27 de grade, la 16-17 grade, însă săptămâna viitoare se va încălzi din nou, potrivit meteorologilor. La munte, după 13 octombrie sunt posibile ninsori la altitudini mari
În Maramureș, până în 8 octombrie, maximele termice vor scădea de la medii de 26 – 27 de grade, spre 16 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade.
Foto arhivă