Sâmbătă 1 iunie, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor din clasele a XI-a filiera tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională de Tehnician în activități economice, participanți la Faza națională a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, competiție organizată de Ministerul Educației și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), eveniment care a reunit la București 82 de elevi din 37 de județe.
Ceremonia care a marcat încheierea celei de-a doua ediții a competiției s-a desfășurat în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, unde au fost anunțați și recompensanți marii câștigători.
Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, cu prilejul ceremoniei de premiere: „Cu toții sunteți învingători pentru că, în orice competiție, important este să participi. Participarea voastră la Concursul de cultură și educație financiar-contabilă este un pas important în viitoarea voastră carieră în domeniul financiar-contabil. Felicitări profesorilor care au contribuit la pregătirea voastră, felicitări părinților care vă susțin în acest demers! Vă doresc să aveți o carieră presărată cu satisfacții pe acest drum al contabilității. Alegând domeniul financiar-contabil sigur nu veți regreta, pentru că veți avea posibilitatea să vă dezvoltați profesional, să conduceți companii și să obțineți poziții de conducere în diferite instituții”.
Gazda ceremoniei de premiere, Academia de Studii Economice din București, a fost reprezentată prin prof. univ. dr. Liliala Ionescu-Feleagă, prodecan al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune.
„În contextul unei digitalizări accelerate și al schimbărilor profunde care caracterizează economia mondială, prioritizarea educației pentru viitoarele generații de profesioniști contabili este esențială pentru CECCAR. Prin participarea la cea de-a doua ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, ați avut oportunitatea de a vă familiariza cu tehnologiile avansate specifice sectorului financiar-contabil, pregătindu-vă astfel pentru o carieră adaptată la noile realități digitale. Aceste inițiative subliniază dedicarea CECCAR de a pregăti noi talente în contabilitate, contribuind, astfel, la stabilitatea și durabilitatea financiară a țării noastre. Dragi elevi, suntem alături de voi pe acest drum ales și ne bucurăm că și voi sunteți alături de noi. Felicitări și La mulți ani de Ziua Copilului, sărbătoare pe care o celebrăm astăzi, fie că suntem copii mai mari sau mai mici!”, a transmis Elena-Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior al CECCAR.
Câștigătorii concursului au fost recompensați cu diplome și premii din partea Ministerului Educației și din partea CECCAR.
La această competiție, județul Maramureș a fost reprezentat de cele două eleve de la Liceul din Borșa, pregătite de profesor Dolca Viorica Angelica, respectiv eleva Timiș Maria Magdalena, care a obținut un punctaj care a situat-o pe poziția 12 din 75 de elevi participanți, obținând astfel Mențiune și eleva Roman Bianca, care a obținut un punctaj care a situat-o pe poziția 18 din 75 de elevi participanți.
„Felicitări tuturor participanților și profesorilor coordonatori pentru performanțele obținute!”, declară președintele Filialei CECCAR Maramureș, conf. univ. dr. Cucoșel Constantin.