Vicepresedinta PD-L Baia Mare, Dinuca Selejan, poate intra in sfarsit in legalitate, dupa sase ani de tentative nereusite. Pentru aceasta, cea care detine Complexul agro-industrial “Salajanca” trebuie sa plateasca putin peste 45.000 euro, bani in schimbul carora va deveni proprietara terenului de 451 de metri patrati pe care si-a construit sediul, “din greseala”, dupa cum a motivat ea insasi.
Dupa ce consilierii baimareni nu s-au inteles cu vicepresedinta PD-L Baia Mare, Dinuca Selejan, in privinta concesionarii terenului pe care s-a construit ilegal sediul din Complexul agro-industrial “Salajanca”, acum acestia incearca vanzarea terenului. Pretul pe care trebuie sa il plateasca Selejan pentru ca a construit “din greseala”, dupa cum a motivat ulterior ilegalitatea, este de 45.100 euro plus TVA.
In 7 aprilie, avand favorabile avizele comisiilor de urbanism si juridica, consilierii locali au dat liber la aprobarea vanzarii fara licitatie a terenului de 451 de metri patrati in favoarea SC Salajanca SRL, “proprietara portiunilor de constructii edificate pe acesta”. Pretul de vanzare al terenului este de 100 euro/mp plus TVA, echivalentul in lei la data platii.
Inaugurat in mai 2004, Complexul agro-industrial “Salajanca”, situat pe bulevardul Republicii din Baia Mare, a fost proiectat pe o suprafata de 9.000 de metri patrati. Numai ca 451 de metri patrati din acea suprafata nu apartineau proprietarului, ci municipalitatii. Asta nu a impiedicat-o pe fosta consilera locala Dinuca Selejan sa ridice edificii pe teren, insa nici reprezentantii municipalitatii nu au fost prea interesati sa verifice situatia de la ”Salajanca”.
Democrat-liberala a explicat ulterior ca, la vremea respectiva, s-a facut o eroare de proiectare si ca acum incearca sa intre in legalitate, fapt obligatoriu pentru, de exemplu, “un imprumut bancar”.
“In momentul in care s-au facut constructiile, dintr-o greseala, sediul s-a extins pe un teren care apartine Primariei Baia Mare, desi aveam suficient spatiu. Dupa ce s-a terminat constructia sediului, am cerut cumpararea terenului”, a declarat pentru eMaramures.ro. vicepresedinta PD-L Baia Mare.
Pretul de vanzare stabilit initial a fost considerat de Selejan “prea mare”, asa ca a solicitat concesionarea terenului, “pentru a intra intr-o forma de legalitate”. In februarie, a cazut si varianta concesionarii, redeventa anuala propusa de Selejan fiind de 4.000 lei, iar cea pe care a fixat-o Consiliul Local Baia Mare fiind stabilita la 24.000 lei. Primarul de atunci, Cristian Anghel, a retras proiectul “pentru a se ajunge la un numitor comun”.
Acum, se pare ca s-a ajuns la o intelegere acceptata de ambele parti (tinand cont ca proiectul de hotarare care va fi aprobat in 7 aprilie are avize favorabile de la ambele comisii care s-au pronuntat in acest caz, respectiv cea juridica si cea de urbanism). Iar pretul intrarii in legalitate, pana la urma nu atat de stringent (doar e o situatie care dureaza de sase ani), ca si indeplinirea conditiilor pentru obtinerea imprumutului banca este de 45.100 de euro plus TVA.
Sursa: Catalin Vischi