Pagubele semnalate în urma furtunii violente înregistrată în seara zilei de 17 septembrie se ridică la aproximativ zece milioane de lei. Suma a rezultat după sintetizarea raportului elaborat de către Autoritatea Publică Locală, pe baza cererilor depuse într-un interval de 24 de ore, de către băimărenii afectați, la ghișeul unic deschis în incinta Primăriei Baia Mare. Actele care dovedesc valoarea pagubelor materiale au fost transmise Instituției Prefectului Maramureș. În scurt timp, acestea au fost înaintate Guvernului României.
În regim de urgență, prin hotărâre de Guvern s-au aprobat, în primă fază, fondurile necesare pentru reparația clădirilor publice din municipiul Baia Mare.
Potrivit datelor din raportul realizat după centralizarea cererilor intocmite de către băimăreni, dar și după evaluările comisiei numită de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în urma furtunii au fost avariate 207 autoturisme, 169 de acoperișuri, peste 20 de indicatoare rutiere, 17 unități de învățământ dar și alte opt imobile aflate în administrarea autorității locale, inclusiv sediul Primăriei Baia Mare.
Cele mai afectate unități de învățământ au fost Centrul Universitar Nord din Baia Mare, sediul situat pe strada Victoriei, Școala Generală „Petre Dulfu”, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Economic Nicolae Titulescu și Școala Generală numărul 18. Afectate au fost si imobilele care sunt în proprietatea Municipiului Baia Mare. Printre acestea se regăsesc sediul Primăriei Baia Mare, cel al Direcției de Venituri, al Serviciului Public de Asistență Socială, clădirea societății Urbis, dar și patru blocuri de locuințe sociale.
„Le mulțumesc tuturor colegilor mei din autoritatea locală pentru efortul depus în aceste zile pentru a centraliza și evalua pagubele produse persoanelor fizice, juridice și administrației locale. Din dorința de a dinamiza activitatea pe durata întregii săptămâni au fost deschise două ghișee pentru depunerea solicitărilor celor prejudiciați, am numit comisiile care să evalueze, într-o fază preliminară daunele și am transmis toate rapoartele, preliminare sau de sinteză cu privire la acestea. Am colaborat impecabil cu reprezentanții ISU, ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean Maramureș. Sunt încântat să constat faptul că Guvernul României a rezonat la problemele autorităților locale, inclusiv cea băimăreană, acoperind în primă fază, prin hotărâre de Guvern sumele necesare pentru reparațiile la clădirile publice, în primul rând la școli, grădinițe și licee, urmând ca săptămâna viitoare, în urma finalizării evaluării la clădiri private și autoturisme să se aloce printr-o nouă hotărâre a Guvernului Tudose sumele de bani necesare acoperirii pagubelor înregistrate de băimăreni. Constat cu satisfacție că ne putem uni forțele în momente de criză pentru rezolvarea problemelor comunităților pe care le reprezentăm și mă gândesc ce bine ar fi dacă am avea o astfel de atitudine, cu toții, nu doar în momentele de criză”, a arătat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Fenomenele meteo periculoase au creat pagube și la rețeaua de electricitate a municipiului Baia Mare. Mai multe zone au rămas fără curent electric, iar sistemul de semaforizare a cedat după ce mai multe semafoare au fost distruse de vijelie. În urma furtunii au fost puși la pământ zeci de arbori.