Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost achitat azi, 16 iulie, printr-o sentinta a Tribunalului Maramures, in procesul pe care i l-a intentat DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice pentru cumpararea blocului Horea 46A. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie poate face recurs in termen de 10 zile de pronuntarea sentintei.
Judecatorii au anuntat miercuri, 16 iulie, decizia luata in procesul in care a fost implicat primarul Cristian Anghel, dupa ce a fost lasata in pronuntare dupa ultima infatisare in cauza, care a fost in data de 2 iulie.
In sentinta data, magistratii maramureseni au decis achitarea primarului Cristian Anghel in procesul in care era judecat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. De asemenea, completul de judecata a luat act ca “partea vatamata, Municipiul Baia Mare, reprezentata prin viceprimar Ludescher Istvan, nu s-a constituit parte civila in cauza” si a dispus ”ridicarea masurii asiguratorii a sechestrului instituit asupra bunurilor mobile si imobile” ale primarului Cristian Anghel, care a fost instituita inca de la inceputul lunii august a anului trecut de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie.
Judecatorii au mai respins cererea formulata de procurorii DNA privind confiscarea de la Anghel a sumei de 394.500 Euro, considerand ca aceasta este nefondata. In sentinta s-a mai precizat ca cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie poate face apel in termen de 10 zile la sentinta data de magistratii maramureseni.
Dosarul in care a ajuns inculpat a fost deschis in urma cu doi ani, in urma plangerii facute la DNA Bucuresti de catre consilierul local Vasile Vlasin si care a reclamat faptul ca municipalitatea a fost prejudiciata cu aproape 400.000 de euro in urma cumpararii imobilului Horea 46A din Baia Mare. Sesizarea depusa de acesta s-a soldat cu descinderea procurorilor anticoruptie in Baia Mare si cu audierea mai multoralesi si oameni de afaceri care au avut legatura cu tranzactia ori au aprobat-o in Consiliul Local. In dosar a fost anchetat inclusiv unul dintre viceprimarii de atunci ai municipiului Baia Mare, Ovidiu Stefan.
Primaria Baia Mare a cumparat blocul de la Asociatia Familiala ”Chira Liviu”, iar pretul platit a fost de 544.500 de euro, asta dupa ce proprietarul l-a cumparat nu cu mult timp inainte de la societatea Cuprom Baia Mare cu doar 150.000 de euro, astfel incat s-a pus problema sa nu fi existat o intelegere prealabila care sa aiba ca efect prejudicierea bugetului municipiului. Ancheta a inceput in toamna lui 2006, cand Cristian Anghel a fost chemat pentru audieri la sediul DNA Bucuresti, iar in data de 2 octombrie 2007 dosarul a fost introdus pe rolul Judecatoriei Baia Mare.
Sursa: M.M.
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult