Odată cu ultimele ploi din acest sezon, ș-au făcut apariția și hribele. Pădurile din Maramureș sunt o zonă perfectă pentru colectarea lor și maramureșenii au început deja sezonul.
Dar pentru că totul să fie perfect, trebuie să știm și cum să preparăm darurile pe care natura ni le oferă.
Tocanita de ciuperci – reteta simpla cu ceapa, marar si patrunjel. Reteta de tocanita de ciuperci. Mancare de ciuperci sau ciulama de ciuperci ingrosata la final cu lapte si faina (optional). Cum se face tocanita de ciuperci?
In mod curent fac aceasta tocanita din ciuperci champignon albe sau brune dar ocazional folosesc si ciuperci de padure: galbiori, hribi etc. Se pot folosi si ciuperci din conserva sau borcan insa nu au aceeasi aroma si textura ca cele proaspete.
Aceasta ciulama de ciuperci sau tocanita de ciuperci poate fi servita ca si garnitura pe langa carnuri sau poate constitui un fel de sine statator. Cu ea puteti umple foi de placinta, rulade sau choux aperitiv.
Tocanita de ciuperci este foarte gustoasa cand este gatita din ciuperci proaspete. Nu zic ca nu iese si din ciuperci la conserva insa acum se gasesc mereu caserole cu ciuperci in supermarketuri. Daca aveti la indemana cateva ciuperci salbatice (cumparate din surse verificate!) le puteti adauga si pe ele. Savoarea tocanitei va fi deosebita!
Vara folosesc ceapa verde la prepararea tocanitelor. Condimentarea este simpla: sare si piper. Piperul este foarte important pentru ca da personalitate acestei tocanite de ciuperci.