Cititorii noștri ne-au transmis informații despre o situație îngrijorătoare petrecută în Sighetu Marmației. Mai mulți cetățeni s-au mobilizat pentru a scăpa de o situație petrecută pe strada Dealul Cetății din municipiu, în zona podului „Abator”.
Aceștia reclamă un afacerist din zonă că depozitează molozul pe albia majoră a râului Iza, ajungând până chiar lângă cursul apei. De asemenea, cititorii noștri reclamă faptul că același afacerist a permis unei vidanje să deverseze aproape de râul Iza, după care a depozitat pământ pentru a acoperi.
Iar toate acestea pe un teren pe care nu este proprietar, ci doar îl folosește abuziv”
Primele trei poze sunt facut in perioada depunerii sesizarilor, ultimele fiind depuse in 12.04.2023 dar se pare ca nimeni nu ia atitudine, iar de atunci dl Bledea s-a extins enorm.
Înainte de a apela la noi, cetățeni au făcut mai multe reclamații în urma cărora nu s-a găsit nici o rezolvare:
„Pe lângă faptul ca primăria nu este capabila sa facă un dig de protecție pentru a proteja casele si bunurile cetățenilor de pe strazile Dealul Cetatii si Campul Negru, permite acestei persoane sa facă ce vrea pe un teren ocupat cu forța, astfel cu ocazia depozitarii molozului îngustează enorm albia majora a râului, punând in pericol cetățenii. Au fost facute sesizări la Apele Romane si Garda Naționala de Mediu, dar fără niciun rezultat, răspunsurile lor nefiind in conformitate cu adevărul si cu situatia de fapt. Primăria Sighetu Marmației pasează responsabilitatea in curtea Apelor Romane si invers, iar cetățenii vor avea de suferit când volumul râului va creste, la fel cum au suferit anterior.” – ne spune cititorul revoltat pe țara în care instituțiile nu sunt capabile să rezolve nimic.
După cum se observa in ultimele doua poze, aceasta persoana a depozitat moloz pana la aproximativ 1m de albia minora a râului Iza, într-o zona inundabila, mărind pericolul de inundare a caselor învecinate.
Cetățenii au început să strângă și semnături pentru a rezolva situația.
Instituțiile statului pasează vina sau sunt incapabile să vadă ceea ce se petrece
Reprezentanții Apelor Române nu au constatat nereguli dată privind situația reclamată!
În timp ce, Garda de Mediu consideră că nu sunt afectate obiective de conservare ale speciilor și habitatelor, fiind totuși identificate materiale inerte și pământ, dar fără alte categorii de deșeuri.