Acțiunea de împădurire organizată weekendul trecut de rotarienii băimăreni, sub deviza „Rotary Plantează 2021”, s-a bucurat de un real succes. În cele două zile, 9 și 10 aprilie, voluntarii, îndrumați de reprezentanții Direcției Silvice Maramureș și ai Ocolului Silvic Firiza, au plantat nu mai puțin de 2000 de puieți de molid și paltin de munte în zona Firiza.
Cartier al municipiului reședință de județ, situat la aproximativ 10 km distanță, cartierul Firiza este cunoscut datorită peisajului deosebit, cu păduri de conifere și foioase, dar și datorită lacului de acumulare Firiza, construit în 1964, pentru a alimenta cu apă municipiul Baia Mare. Ca orice zonă împădurită, nici cartierul Firiza nu a scăpat de defrișările ultimilor ani. De aceea, acțiunea demarată de Rotary Club Baia Mare este demnă de laudă, cu atât mai mult cu cât acest cartier, fiind situat în apropiere de Baia Mare, mulți turiști sau excursioniști aleg să-și petreacă aici momente de relaxare, într-o oază de liniște, în mijlocul naturii, la aer curat.
Acțiunile dedicate protejării mediului nu se opresc aici. Tot în organizarea Rotary Club Baia Mare, împreună cu Sport Management Events, Goldnutrition România și cu implicarea Primăriei Baia Mare, în data de 16 mai va fi organizat primul semimaraton din Baia Mare, care susține o cauză de mediu.
Acțiunea se va desfășura între orele 7-12 și va consta în curse de 21 km, stafeta 3×7 km, cros 7 km, cursa populară 3 km și curse pentru copii.
Premiile puse în joc sunt substanțiale, ajungând la o valoare de 5500 euro, urmând ca, pentru fiecare kilometru alergat, organizatorii să planteze un copac într-o acțiune viitoare.
Toți iubitorii de natură și mișcare se pot înscrie la acest eveniment, mai multe informații putând afla accesând pagina de facebook https://www.facebook.com/RotaryClubBaiaMare și site-ul https://baiamare.run/evenimentul/.
Evenimentul urmărește un dublu scop, pe de o parte implicarea societății civile, a autorităților și a mass-mediei în protejarea pădurilor și practicarea unui stil de viață bazat pe mișcare, care înseamnă în primul rând sănătate și în al doilea rând, reprezentarea municipiului Baia Mare pe harta alergărilor de șosea din țara noastră.
Este îmbucurător faptul că maramureșenii participă cu interes la asemenea acțiuni, dând astfel dovadă că le pasă de mediul înconjurător, de natură. Nu ne rămâne decât să adresăm sincere felicitări organizatorilor și tuturor voluntarilor care au luat sau vor lua parte la aceste acțiuni, deoarece, vorba rotarienilor, „Contează ce respiri!”.