Violentele in taberele de refugiati din Germania au devenit un fapt relativ obisnuit, iar folosirea cutitelor si a armelor albe artizanale se dovedeste a fi o problema pentru fortele de ordine, a declarat marti cotidianului bavarez Passaue Neue Presse un purtator de cuvant al sindicatului politistilor germani.
Potrivit agentiei DPA, Rainer Wendt a conturat un tablou sumbru al situatiei din taberele de refugiati, el vorbind inclusiv despre femei violate si abuzuri comise asupra copiilor. ‘Aceste violente se petrec de saptamani si chiar de luni’, a precizat el, propunand ca imigrantii sa fie separati in functie de grupurile religioase din care fac parte, iar cei violenti sa fie expulzati in tarile lor.
Imigrantii ‘se grupeaza pe etnii, religii sau structuri de clan si se ataca folosind cutite si chiar arme artizanale’, explica reprezentantul sindicatului politistilor germani. Motivatia acestor conflicte este obtinerea intaietatii in interiorul taberei. Si conditiile dificile de acolo contribuie in mare masura, dar exista de asemenea infractori periculosi, adauga Rainer Wendt.
El mentioneaza ca violentele se petrec intre musulmani, de altfel majoritatea acestor imigranti apartinand acestei confesiuni. ‘Sunnitii se bat cu siitii, exista si mai multe feluri de salafisti. (…) Femeile sunt obligate sa poarte valul islamic. Barbatii sunt obligati sa se roage. Islamistii vor sa-si impuna valorile’, remarca reprezentantul politistilor germani.
Rainer Wendt a mai subliniat ca imigrantii crestini au nevoie de masuri speciale de protectie, in aceeasi situatie fiind femeile si copiii. Pe de alta parte, abuzurile si violurile sunt greu de dovedit, pentru ca victimele se tem sa depuna marturie.
Potrivit cotidianului Bild, in fiecare zi circa 10.000 de imigranti arabi, africani si asiatici ajung in Germania, in pofida controalelor sporite la frontiera sudica a tarii. Presa germana a relatat in ultima vreme si despre numeroase scene de violente in taberele de refugiati, violente survenite adesea in timpul distributiei de alimente.
Sursa: Agerpres