Angajarea unei maramuresence in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Maramures a declansat un adevarat razboi civil in sanul institutiei. Viorel Stroe, presedintele Biroului Teritorial Maramures al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), a actionat in instanta conducerea IPJ, el sustinand ca Ioana Petrut a fost angajata in politie, desi aceasta a fost incadrata in gradul III de handicap timp de cinci ani. Vicepresedintele SNAP a reclamat cazul, insa DNA Cluj a luat, la sfarsitul anului trecut, decizia neinceperii urmaririi penale. Dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel din Cluj, dupa ce Viorel Stroe a depus o plangere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale.
Razboiul pe care Viorel Stroe il duce cu IPJ Maramures pare departe de a se fi incheiat. Dupa ce DNA Cluj a luat decizia de neincepere a urmaririi penale impotriva mai multor comisari din cadrul IPJ Maramures, sindicalistul cauta dreptatea la Curtea de Apel din Cluj, convins fiind ca dovezile pe care le are sunt de necombatut. Liderul SNAP incearca sa dovedeasca faptul ca Ioana Petrut a fost angajata in cadrul inspectoratului de politie, desi aceasta era incadrata in gradul III de handicap.
„In acest dosar am reclamat incadrarea directa in politie a doamnei subinspector Petrut Corina. La acea vreme, pe vremea fostului inspector-sef Isac Ioan, am fost sesizat ca dansa a beneficiat de pensie de handicap gradul III, timp de cinci ani de zile, dar DNA a tratat cu seperficialitate acest aspect”, a explicat Viorel Stroe, presedintele Biroului Teritorial Maramures a SNAP.
Agentul spune ca in dosar exista dovezi concrete care sa ateste cele sustinute de el si numai faptul ca cercetarile DNA au fost facute intr-un mod indoielnic a dus la neinceperea urmaririi penale impotriva celor implicati in dosar. Stroe a mai aratat ca certifcatul de incadrare in gradul de handicap si decizia de incetare a platii pensiei, doua documente oficiale care sunt atasate dosarului, au fost trecute cu vederea de catre procurori.
„DNA-ul a tratat cu superficialitate acest aspect si s-a limitat doar la a se baza pe o adresa din 2010 a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures care comunica DNA ca doamna Petrut nu a figurat niciodata ca avand certificat de incadrere in grad de handicap”, a spus Viorel Stroe.
In proces apar nume ca Maxim Florian, fost adjunct al sefului IPJ Maramures, Constantin Prodanoiu, din cadrul serviciului Resurse Umane, Grigore Pampa, seful Serviciului Management Organizatoric si comisarii de politie Marius Velea, Dorin Gherman, Ionel Todoran si Marius Carlan, desi plangerea inaintata de Radu Stroe ii viza pe Ioan Isac, fostul sef al IPJ, si pe Ioana Petrut.
Urmatorul termen fixat in acest dosar de Curtea de Apel Cluj este data de 7 aprilie.
Sursa: Andrei Gherghel