O sută de studenţi şi profesori ai Universităţii Bucureşti au prostestat joi în faţa Facultăţii de Litere în semn de solidaritate cu magistraţii şi pentru abrogarea OUG 7. Pentru ei, vicierea independenţei Justiţiei, aşa cum spun magistraţii că se întâmplă dacă ordonanţa nu va fi abrogată, înseamnă un viitor nesigur.
„Am ieşit din solidaritate faţă de magistraţi, în mod special dorind abrogarea ordonanţei şapte. Într-un sens mai larg dorim să nu se mai amestece politicul în justiţie. Toată această acceptare de ordonanţe date fără consultare, aproape pe ascuns, în timpul nopţii, înainte de sărbători, fără dezbateri, fără nimic, este un mod dictatorial de a guverna şi asta trebuie să înceteze.” a declarat scriitorul şi profesorul universitar Andrei Cornea.
Profesorii şi studenţii au protestat în urma iniţaitivei decanului Facultăţii de Litere, Emil Ionescu. Acesta şi-a exprimat îngrijorarea faţă de viitorul posibil al României: „Putem ajunge într-o situaţie mai gravă, eu sunt convins că da. Lovituri în continuare asupra justiţiei, o limitare a drepturilor cetăţeneşti, operaţiuni de manipulare şi intimidare şi mai ales operaţiuni de descurajare a protestelor de stradă.”
Studenţii prezenţi au avut şi ei un mesaj pentru români şi în special pentru tinerii care nu sunt interesaţi de situaţia politică a ţării: „Acest neinteres s-ar putea traduce într-un exemplu foarte, foarte simplu şi poate foarte plastic. Ca şi cum nu i-ar interesa cine se ocupă de casa lor, da? Nu i-ar interesa că, nu ştiu, cade tencuiala în casă, că n-au mâncare în frigider, că s-a defectat totul, cam asta înseamnă să nu te intereseze politica. Până la urmă este vorba de alegerea celor care te guvernează, care îţi administrează casa, doar că în acest caz casa este România.” a declarat Dragoş Bistriceanu, student în anul II la Facultatea de Ştiinţe Politice.