În următoarele zile, valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor peste cele caracteristice datei în majoritatea zonelor.
Deși în diminuare față de intervalul precedent, intensificările de vânt se vor menține în zonele de munte, cu rafale în general de 60…70 km/h, iar pe creste temporar peste 80…90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității; ninsorile vor fi izolate și slabe, în special în Carpații Orientali. În celelalte regiuni vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate la începutul nopții. Cerul va fi variabil în sud-vestul și sudul țării și mai mult noros în rest, dar numai pe spații mici vor mai fi precipitații slabe, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova. Izolat vor fi condiții de polei și se va forma ghețuș. Temperaturile minime, mai ridicate decât în nopțile precedente, se vor încadra între -7 și 2 grade. Izolat va fi ceață.
Valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent și se vor situa peste cele caracteristice datei în majoritatea zonelor, cu precădere în sud-vest. Înnorările vor fi persistente în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei unde vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ploaie – izolate pe timpul zilei și locale noaptea, iar în zona montană aferentă acestor regiuni vor predomina ninsorile. În restul țării cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse în sud și în est, precum și în zonele depresionare va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniță. Izolat, în primele ore ale zilei și pe timpul nopții se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, unde va spulbera temporar zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 0…2 în zonele cu ceață mai persistentă din sudul Moldovei și 11…12 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 și 3 grade.
Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în dealurile subcarpatice din sud și est. Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale unde, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor predominant sub formă de ninsoare, în Maramureș, Transilvania și Moldova, mai ales ploi și lapoviță în Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei, iar la munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi parțial noros, dimineața și noaptea în zonele joase local va fi ceață asociată și cu burniță care izolat va persista pe parcursul zilei. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, dar și ușor mai ridicate la deal; minimele termice vor fi cuprinse între -6 și 2 grade.
Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei în prima zi, apoi vor fi în scădere în toate regiunile. Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.