Colaborare intre Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS) a Primariei Baia Mare si Politia comunitara. Cele doua institutii vor implementa un program valabil 12 luni, care are ca scop cresterea sigurantei cetatenilor municipiului si scaderea numarului de persoane fara adapost care si-au facut culcus “in buricul targului”, ocupand abuziv domeniul public.
Prin punerea in aplicare a programului “Siguranta cetateanului – abordare institutionala”, se doreste furnizarea serviciilor sociale pentru persoanele fara adapost, incluziunea sociala a persoanelor cu risc social si cresterea sigurantei cetatenilor prin scaderea agresivitatii oamenilor care isi duc veacul pe strazile urbei.
Zonele identificate de catre SPAS si Politie sunt: Millennium, piata de alimente, supermarket Kaufland, intersectia strada Independentei cu bulevardul Decebal, intersectia bulevardului Bucuresti cu bulevardul Unirii, piata din zona George Cosbuc, zona Albina, fostul Romtelecom din spatele RFN. Colaborarea are ca scop si cresterea colaborarii interinstitutionale.
Reprezentantii SPAS vor asigura monitorizarea persoanelor aflate in situatie de risc social, acordarea de sprijin persoanelor aflate in dificultate, asigurarea unei consilieri, elaborarea unor masuri de prevenire a cersetoriei, monitorizarea procesului de reinsertie sociala.
Politia Baia Mare se angajeaza, in cadrul programului, sa asigure intensificarea masurilor de prevenire a agresivitatii pe strada, programe de prevenire si reducere a criminalitatii, stabilirea identitatii persoanelor strazii, directionarea acestora inspre serviciile furnizare de SPAS, prevenirea delincventei juvenile prin programe educativ-preventive.
“Proiectul se va derula pe o perioada de 12 luni. Scopul declarat este cresterea sigurantei cetateanului. Dorim ca, prin acest program, sa reducem numarul cersetorilor din Baia Mare”, a explicat primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel.
Sursa: Catalin Tineghe