La sapte luni dupa ce proiectul ”Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania” a fost lansat in Baia Mare, astazi, 17 noiembrie, au fost prezentate primele rezultate in cadrul unei conferinte regionale. Coordonatorul proiectului pe regiunea Nord-Vest, Stefan Petricean, a aratat ca in primul an de implementare au fost organizate noua evenimente locale si 11 mese rotunde pentru dezbaterea legislatiei actuale, pentru a se constientiza importanta dialogului social in imbunatatirea conditiilor de viata si de munca.
Proiectul “Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania” derulat de Confederatia Sindicala Nationala Meridian, in parteneriat cu Federatia Agricultorilor “Fermierul” este cofinantat din Fondul Social European prin programul operational sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
De-a lungul dezbaterilor organizate in cadrul proiectului, s-au identificat mai multe probleme pe agricultura cum ar fi lipsa legislatiei care sa reglementeze problemele privind exploatatiile agricole, dar si lipsa unei strategii de dezvoltare a agriculturii la nivel local, judetean si national. In acest context, s-a aratat ca e nevoie de dialog social tocmai pentru a fi promovate unele proiecte ce ar ajuta la sustinerea legii cadastrului, legii exploatatiilor agricole si legea camerelor agricole.
Conceptul de dialog social a fost promovat in sapte comunitati urbane si rurale din regiunea Nord-Vest, peste 200 de persoane fiind inregistrate in grupul tinta al proiectului. De altfel, autoritatile judetene au aratat ca dialogul social este deosebit de important in aceasta perioada. “Intr-o perioada nu tocmai fericita, dialogul social e esential”, a spus prefectul Sandu Pocol.
La conferinta regionala de astazi, organizata la Biblioteca Judeteana Petre Dulfu, au participat autoritati judetene si locale, dar si reprezentantii mai multor servicii deconcentrate si sindicate.
Sursa: Camelia Tocaci