Baimareanca Diana Damsa provine dintr-o familie de muzicieni, prin urmare nu a fost o mirare pentru nimeni cand s-a apucat sa studieze pianul la Casa Pionerului, cum se numea pe vremuri Clubul Elevilor. Apropierea de muzica usoara, de asemenea, nu i-a surprins pe apropiati, pentru ca tatal ei – intructor chiar la acest cerc – i-a insuflat dragostea pentru cant. Si, totusi, mai apoi a ales sa urmeze Facultatea de drept, iar dupa absolvire s-a indreptat spre o cariera de consilier juridic. Patru ani a urmat litera legii, dar nu a rezistat si a revenit la prima dragoste: muzica. A absolvit cu brio Academia de Muzica „Gheorge Dima” din Cluj, iar recent si-a completat studiile cu doua cursuri postuniversitare in mediere si dialog interreligios si intercultural, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. In ultimii ani, de mai multe ori si-a luat lumea in cap, insa de fiecare data a revenit acasa.
in mai 2004, Diana Damsa a fost invitata sa participe la un curs condus de o organizatie internationala, „Initiatives of Change”. „Modul relaxat si interactiv de lucru cu grupul si profunzimea mesajului transmis m-au facut sa-mi doresc sa devin trainer si sa lucrez in acelasi mod, cu grupuri de tineri”, a spus baimareanca. A participat apoi la o conferinta internationala in Caux, Elvetia, unde „a intâlnit lumea intreaga intr-un singur loc”. Fara sa stea pe ganduri, s-a inscris la cel mai intens curs de leadership pe care organizatia il oferea in India si Asia de Sud-Est, intr-o comunitate cu tineri veniti din 20 de tari ale lumii. A fost primul roman acceptat in acest program.
Cu experienta acumulata in cei patru ani, a revenit acasa ca sa incerce sa aplice tot ce a invatat. „Asa s-a nascut, in ianuarie 2009, Clubul Tinerilor Lideri, pentru baimarenii care doresc sa-si descopere si dezvolte potentialul de lideri, pe care sa-l puna in slujba comunitatii”, a spus aceasta.
Diana Damsa recunoaste ca ii place sa impartaseasca tuturor din cunostintele ei. Ii place sa-i ajute pe altii sa descopere tainele muzicii, sa calatoreasca si sa citeasca. Are insa din ce in ce mai putin timp liber pentru aceste activitati.
Nu-i plac rautatile gratuite, indiferenta, lipsa de initiativa si de incredere in fortele proprii ale baimarenilor. O deranjeaza faptul ca lucrurile se misca destul de incet si ca românii sunt putin receptivi la ideea de voluntariat si de munca benevola pentru cei din jurul lor.
Ce ar mai fi de spus dupa toate acestea? Aflati azi, 22 noiembrie, de la ora 21.30, in emisiunea “Oameni de isprava” realizata de Anamaria Peride, la Televiziunea eMaramures.
Sursa: eMM.ro