Berea, bogata in vitamine si minerale, este benefica pentru sanatate, iar cercetatorii au constatat, printre altele, ca previne maladia Alzheimer, regleaza echilibrul hormonal si este un excelent balsam pentru par.
– Berea este bogata in nutrienti
Berea contine toata gama de aminoacizi esentiali, substante minerale cum ar fi fosfor, iod, magneziu si potasiu, fiind de asemenea bogata in calciu. In acest sens, un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Tufts din Statele Unite, efectuat in 2009, a relevat faptul ca un consum moderat de bere protejeaza densitatea minerala a oaselor, conformdailymail.co.uk.
Pentru a obtine cele mai mari beneficii pentru sanatate, cercetatorii recomanda consumul de bere nepasteurizata, deoarece pasteurizarea reduce valoarea nutritionala prin inlaturarea componentelor „vii”. Cel mai bun tip de bere este cel nefiltrat, deoarece filtrarea elimina drojdia, bogata in vitamina B.
– Berea are continut redus de zaharuri
Daca o doza de cola contine sapte lingurite de zahar, iar o cantitate comparabila de suc de portocale, sase lingurite, un pahar de 250 de mililitri de bere contine doar o lingurita de zahar. In plus, berea reprezinta 93% apa, avand astfel proprietati hidratante.
Avand in vedere continutul redus de zaharuri al acestei bauturi, consumul moderat previne diabetul. Un studiu din 2010, efectuat pe un grup de 38.000 de barbati din Statele Unite, a stabilit ca persoanele care au consumat un pahar sau doua de bere pe zi, timp de patru ani, au inregistrat o scadere a riscului de diabet de tip 2 cu pana la 25%.
– Berea previne maladia Alzheimer
Desi berea este asociata de obicei cu pierderile de memorie, daca este consumata in exces, cercetatorii britanici indica faptul ca aceasta bautura ar putea preveni maladia Alzheimer. Aceasta maladie, asociata cu nivelurile crescute de aluminiu din organism, ar putea fi prevenita printr-un consum moderat de bere, bogata in silicon organic, care reduce cantitatea de aluminiu din corp. Potrivit unui studiu din 2008, publicat in revista Food And Chemical Toxicology, siliconul a redus absorbtia de aluminiu din tractul digestiv si a incetinit acumularea acestui metal in organism si tesutul cerebral. Berea ar trebui insa consumata cu moderatie – deoarece persoanele care au consumat peste un litru de bere pe zi s-au confruntat cu pierderi de memorie.
– Berea este un balsam excelent pentru par
Hameiul din care se fabrica berea este bogat in silicati, care confera stralucire, cresc volumul si intaresc firele de par de la radacina. Pentru a prepara un balsam din bere pentru par, expertii recomanda sa se fiarba in prealabil, pentru evaporarea alcoolului, apoi sa se amestece lichidul rezultat, dupa racire, cu ulei extravirgin de cocos.
– Berea regleaza echilibrul hormonal
Cercetatorii au descoperit ca fitoestrogenii din hamei – compusii asemanatori cu estrogenul, din anumite plante, printre care si leguminoasele – contribuie la reducerea bufeurilor si altor simptome specifice menopauzei. De asemenea, berea are proprietati afrodisiace si relaxante, datorita continutului de hamei, ceea ce favorizeaza cresterea libidoului.
Sursa: Mediafax