Treisprezece persoane implicate in organizarea protestului de vineri seara, din Bucuresti, care s-a incheiat la Cotroceni, au fost identificate, ele riscand amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, azi, 14 ianuarie, ca au fost identificate 13 persoane care au antecedente in organizarea de astfel de manifestari publice, fara autorizatie.
Aceste persoane risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.
In timpul actiunii de protest de vineri seara, 13 ianuarie, nu au fost inregistrate incidente. Un singur barbat a fost ridicat de jandarmi si dus la sectia 17 de politie dupa ce a incercat sa forteze intrarea la Palatul Cotroceni. El nu facea parte din grupul de protestatari.
Oamenii au venit la Cotroceni, in mars din Piata Universitatii, unde s-au adunat in jurul orei 18.00, pentru a-l sustine pe Raed Arafat. Oamenii au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si impotriva guvernantilor.
Protestul nu a fost autorizat. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, vineri, pentru Mediafax ca initiatorii protestului vor fi identificati pe baza imaginilor vdieo si sanctionati conform legii pentru organIzarea protestului.
Enache a precizat ca oamenii care s-au adunat in Piata Universitatii nu au fost condusi la sectia de politie pentru ca printre ei erau foarte multe persoane in varsta si femei. „Trebuie sa asiguram ordinea publica, nu sa o tulburam”, a spus Georgian Enache.
Mitinguri pentru sustinerea lui Raed Arafat au avut loc vineri seara in Brasov, Timisoara si Sibiu. Actiuni similare au avut loc in mai multe orase, cele mai multe persoane adunandu-se la Targu Mures, unde aproximativ 1.500 de oameni au participat, joi seara, la un miting pentru sustinerea lui Raed Arafat.
Raed Arafat a facut, vineri, apel la oameni sa nu mai iasa in strada si sa nu se lase manipulati politic prin diverse anunturi pe internet sau alte mijloace, intrucat actiunile pot degenera si afecta ideile fata de proiectul Legii sanatatii.
„Multumesc mult oamenilor pentru sustinere. Dar ii rog pe toti sa nu se lase manipulati politic. Sa nu iasa in strada, sa nu raspunda la nicio chemare si provocare de pe internet sau de la televiziuni”, a declarat, vineri, pentru Mediafax, Raed Arafat.
Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.
Vineri seara, la Cotroceni, Traian Basescu a declarat ca cere public premierului retragerea proiectului Legii sanatatii, el mentionand ca face acest lucru vazand ca o mare parte din public si majoritatea celor din sistemul de sanatate nu vor schimbarea acestuia.
Sursa: Mediafax