S-a așternut liniștea peste fotbalul din Maramureș. Echipele din campionatele județene au intrat la hibernare încă de iarna trecută, singura lor preocupare pe parcursul unui an fiind organizarea de meciuri amicale clandestine.
Echipele din ligile 2 și 3 au încheiat prima parte a campionatului cu rezultate mai mult sau mai puțin mulțumitoare.
ACS Comuna Recea – între desființare și retrogradare
ACS Comuna Recea intră în pauza de iarnă de pe o poziție care îi include în hora retrogradării și așteaptă cu emoții reluarea campionatului. Problemele sunt de natură financiară. Conducerea clubului din Recea e obișnuită să dea ordine pe banii altora, iar necazurile vor apărea atunci când autoritățile locale și județene nu vor mai direcționa fondurile necesare supraviețuirii.
Vine criza, strângem pușculița, iar în fotbal vor rezista doar echipele care au parte de management profesionist (a se citi „nu ne prefacem că suntem specialiști în fotbal atunci când avem supraviețuim doar datorită fondurilor de la primărie sau Consiliu Județean”).
Conducătorii clubului din Recea nu sunt afectați de tăierile de fonduri. În privat le merge bine, bani de acasă nu vor aduce, așa că le va fi simplu să renunțe la jucătorii experimentați și să meargă pe mâna juniorilor în partea a II-a a ligii 2. Indiferent de rezultatele obținute, vor da vina pe criza financiară, nu pe propria incompetență.
Minerul Baia Mare – cumetriile afectează obiectivul de promovare în Liga 2
Altă echipă, alți specialiști într-ale fotbalului pe bani publici. Locul Minerului nu e în liga 3, dar sunt toate șansele să-i vedem aici și în următorul sezon. În loc să vedem la Baia Mare echipe cu renume, ne rămâne să ne jucăm miuță cu echipe din Dej sau Șimleul Silvaniei. Au schimbat antrenorul, a venit Miriuță și, din câte se pare, obiectivul rămâne același: promovarea în liga 2. Vestea proastă? Zalăul s-ar putea să fie de altă părere. Liderul din Sălaj are liniște în lot, susținere financiară și profesioniști în organigramă. În acest moment, Baia Mare e la 4 lungimi de undă în spatele Zalăului.
Progresul Șomcuta Mare – orice punct e un bonus
Salvarea de la retrogradare va fi cireașa de pe tort pentru micuța echipă din Șomcuta Mare. Echipa Progresului evoluează în condiții decente, are asigurată liniștea zilei de mâine și, cel mai important, pretențiile nu sunt mari. Acum ocupă locul 11, cu 3 victorii, 2 remize și 5 înfrângeri în 10 meciuri.
Ce planuri de viitor are AJF Maramureș pentru fotbalul județean?
Ce planuri de viitor are AJF Maramureș pentru fotbalul județean? Tăcerea sinistră din fruntea asociației județene nu sugerează nimic bun. Pare mai simplu să băgăm capul la cutie și să ne rugăm că se vor înscrie, când pandemia ne va permite, măcar câte 10 echipe în ligile 4 și 5. Avem câteva întrebări:
- Cum motivăm echipele județene să revină în activitate după o lungă perioadă de timp?
- Ce soluții a pregătit AJF Maramureș pentru echipele care vor fi lăsate de izbeliște de către primării și prietenii primarilor?
- Cum a ținut AJF Maramureș legătura cu reprezentanții echipelor județene în tot acest timp?
- Cum va reacționa AJF Maramureș atunci când va observa că nu vor fi suficiente echipe înscrise pentru reluarea competițiilor județene?
La final, o rugăminte pentru Consiliul Județean Maramureș: data viitoare când veți direcționa fonduri către AJF Maramureș, vă rugăm să țineți cont și de opinia echipelor județene. Chemați-i la o întâlnire, întrebați-i cât de mult au fost ajutați de către conducerea AJF, verificați cât de multe acțiuni au fost pentru a încuraja dezvoltarea fotbalului județean. Veți fi surprinși de răspunsurile aflate.
În fotbal e ca în politică. Mai devreme sau mai târziu, cumetriile ies la suprafață, iar noi, iubitorii fotbalului, vedem doar zâmbetul tâmpit și incompetent al președinților, managerilor și ce titulaturi or mai avea cei care se perindă pe la echipele maramureșene,
Nu merita nimeni nimic ….. le-am trimis tricouri si mingi la cei de la (Ulmeni-Toma) si au disparut….tipic Romanesc. Deacum inaite ciuciul nimic… sa terminat