Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent într-un interviu la Euronews că asociația trebuie să depună toate documentele contabile pentru a ști cât a costat acea clădire, pentru a fi intabulată.
„Există o solicitare către această asociație care a făcut un lucru admirabil din punctul meu de vedere și le-am spus și public lucrul ăsta, le-am spus și personal, dar trebuie totuși să respecte cadrul legal din România. Trebuie să existe toată documentația în spate, inclusiv documentele contabile care au justificat cheltuielile, pentru că e normal să fie așa, să știm cât a costat această clădire, să putem să o intabulăm cu o anumită valoare, nu noi, ci managementul spitalului Marie Curie”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministerul Sănătății condus de Alexandru Rafila a anunțat, joi, într-un comunicat transmis presei, că a avizat structura modificată a spitalului „Marie Curie”, ceea ce a permis deplasarea echipei Direcției de Sănătate Publică București pentru efectuarea evaluării necesare autorizării sanitare a clădirii spitalului, care va fi eliberată la începutul săptămânii viitoare.
Anunțul ministerului vine la peste patru luni de când spitalul pentru copiii bolnavi de cancer, construit integral din donații de Asociația „Dăruiește Viață” este complet finalizat, inclusiv cu toate dotările necesare la standarde occidentale.
Ministerul Sănătății preciează că, „în paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ și de specialitate al spitalului inventariază bunurile și echipamentele din noua clădire pentru a putea fi încheiată donarea acestora și înregistrarea în patrimoniul spitalului”.
„Pentru ca acest proces să se desfășoare cât mai rapid, Ministerul Sănătății a trimis o echipă de specialiști încă din luna Februarie”, se mai arată în comunicatul ministerului.
Amintim că spitalul a fost finalizat în noiembrie 2023.
Ministerul Sănătății mai afirmă că este „consecvent în a sprijini orice proiect pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din România, în limitele legislației în vigoare”.