Vezi VIDEO
Telefoanele mobile si calculatoarele raman in topul produselor cel mai des reclamate la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures. Oamenii au reclamat in general ca produsele li s-au defectat in perioada de garantie, iar serviciile de service au fost necorespunzatoare.
Peste 800 de reclamatii au fost inregistrate anul trecut de comisarii de la Protectia Consumatorilor Maramures, conform bilantului activitatii prezentat in cadrul sedintei Colegiului Prefectural de ieri, 27 februarie. Aproape 60 % dintre sesizari s-au dovedit a fi intemeiate. Oamenii au facut sesizari in principal cu privire la produsele nealimentare, dar si la calitatea indoielnica a serviciilor. In topul celor mai reclamate produse raman telefoanele mobile si calculatoarele.
“Cele mai multe reclamatii au vizat telefoanele mobile, dar si calculatoarele. Am avut cativa consumatori care reclamau defectiunea in perioada termenului de garantie. Telefonul respectiv se trimite la service la Bucuresti. De acolo, nenumarate raspunsuri au fost ca prezenta lichid in telefonul respectiv. Eu nu pot sa cred ca toate acele telefoane au avut lichid in ele. Si in privinta calculatoarelor am avut o reclamatie recenta. Dupa ce de doua ori a fost in reparatie pentru acelasi defect, a treia oara ne spune prezenta lichid sub tastatura”, a declarat comisarul sef adjunct din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures, Olivia Ardelean.
Numeroase sesizari au fost si in privinta serviciilor de furnizare a gazelor si energiei electrice. Maramuresenii s-au declarat indignati, dupa ce au fost decuplati de la energia electrica sau de la gaze desi nu primisera nici facturile prin care sa fie informati despre sumele pe care le au de achitat si nici somatiile de plata.
“Reclama ca nu au primit acea somatie si s-au trezit ca sunt decuplati. Noi am mers la agentul economic care ne-a aratat somatia trimisa. Rog si consumatorii pentru a fi scutiti de a plati cuplarea daca trece o luna de cand n-au primit factura, ei sa sune la operatorul economic, sa intrebe valoarea ei si sa o achite in termen pentru a nu ajunge in situatia de a fi decuplati si a fi pusi in situatia de a plati recuplarea”, a adaugat Olivia Ardelean.
Pentru a fi evitate nemultumirile in randul consumatorilor, acestia sunt sfatuiti sa fie foarte atenti in momentul in care incheie contracte cu agenti economici, deoarece conform comisarilor de la Protectia Consumatorilor, “sunt contracte care nu sunt facute in favoarea clientilor”.
Sursa: Camelia Tocaci