Elena Udrea nu va fi dusa la spital pentru controlul ginecologic, de care beneficiaza conform legislatiei privind masurile privative de libertate, ea refuzand aceasta examinare prin semnarea unei cereri, au declarat, surse din Politie.
Potrivit sursei citate, Elena Udrea si-a exprimat in scris dorinta de a nu fi consultata ginecologic, cererea fiind completata in fata oamenilor legii.
„In conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, persoanele incarcerate beneficiaza de asistenta medicala. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar in situatia in care persoana refuza examinarea, aceasta nu va fi efectuata (refuzul se consemneaza in scris)”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.
Astfel, daca este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinata, aceasta nu mai este dusa la spital din unitatea de detentie.
Echipa de comunicare a Elenei Udrea, aflata in Arestul Politiei Capitalei, a scris pe pagina acesteia de Facebook ca deputata va fi dusa, joi dimineata, „impotriva vointei sale”, la Spitalul „Dimitrie Gerota” pentru control ginecologic, desi a declarat ca nu vrea sa faca acest control, pentru a-si exercita dreptul de a refuza in fata medicului de la spital.
„Maine dimineata (joi – n.r.), la ora 10, impotriva vointei sale, Elena Udrea va fi dusa la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Desi a declarat ca nu vrea sa faca acest control, va fi totusi dusa in catuse pentru a-si exercita dreptul de a refuza in fata medicului de la spital!”, este scris pe Facebook.
Echipa de comunicare intreaba retoric ce regulament „inept” poate obliga femeile la o asa situatie umilitoare si de ce, pe langa jena de a se trezi in fata ginecologului in catuse, este nevoie sa fie cheltuiti atatia bani cu plimbatul cu duba pana la spital si inapoi, atata timp cat isi pot exercita dreptul de a refuza in fata medicului de la arest.
Elena Udrea este arestata preventiv in dosarul „Gala Bute” din 25 februarie.
Mandatul de arestare preventiva pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea „Galei Bute”, se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile si pe cateva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeasi masura fiind luata si in cazul celorlalti inculpati din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.
Elena Udrea a mai stat in Arestul Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul „Microsoft”. In 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasa din arest si plasata in arest la domiciliu, in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP.
Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul „Microsoft”, cat si in dosarul „Gala Bute”.
In 23 februarie, Camera Deputatilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmarire penala si arestare preventiva a deputatului PMP, in dosarul „Gala Bute”.
In acelasi dosar sunt arestati preventiv fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita. Fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu.
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar pana in aprilie, acesta fiind obligat sa nu paraseasca tara si sa se prezinte la Politia Sibiu in zilele stabilite prin programul de supraveghere.
In acelasi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea.
De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obtinute, Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, este urmarita penal pentru luare de mita, in dosarul „Gala Bute”.
Sursa: Mediafax