Remes ii va lua locul actualului presedinte al Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, care s-a retras la sfarsitul lunii mai, au declarat pentru NewsIn surse din comisia de privatizare a CEC.
Comisia este formata din patru reprezentanti ai ministerului de finante: presedinte Sebastian Vladescu, vicepresedinte Sebastian Bodu, Emilia Dragu si Mioara Ionescu, trei reprezentanti numiti de catre BNR: Nicolae Cinteza, Adrian Cosmescu si Emilian Antonescu, doua persoane din partea ministerului justitiei: Mihai Alexandru Voicu si Costel Todor. Alte doua nominalizari vin din partea AVAS.
Potrivit strategiei de privatizare a CEC, pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC urmeaza sa fie privatizat in trei etape, ca si in cazul BCR, iar contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital.
Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului. In strategia de privatizare se mai precizeaza ca guvernul "poate decide in orice moment suspendarea sau intreruperea procesului de privatizare".
Ofertele angajante pentru privatizarea CEC vor fi depuse in 17 iulie, iar castigatorul va fi anuntat in septembrie, potrivit calendarului stabilit de Comisia de Privatizare. Bancile ramase in cursa pentru privatizarea CEC sunt: EFG Eurobank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank in consortiu cu Raiffeisen International Holding.
Sursa: Meda Muntean