Comitetul Executiv al FR de Fotbal a luat mai multe decizii vineri in urma unei sedinte. Printre hotarari s-a numarat si cea privind la organizarea meciurilor de baraj pentru promovarea in liga a III-a. Astfel, reprezentanta judetului nostru va intalni pe FC Zalau, castigatoarea intrecerii din judetul Salaj.
Comitetul de Urgenta al FRF a aprobat regulamentul de organizare si desfasurare a jocurilor de baraj pentru promovarea in Liga a III-a. Astfel, vor avea loc 21 de jocuri de baraj, castigatoarele urmand sa promoveze in liga a III-a. Partidele vor fi intr-o singura mansa, pe terenuri neutre, la data de 31 mai, ora 17.30. Maramuresul va intalni Salaj, acolo unde este deja clar ca FC Zalau a castigat. Jocul se va disputa la Cluj. In Baia Mare, pe „Dealul Florilor” va avea loc meciul dintre CFR II Cluj si casigatoarea din judetul Bistrita Nasaud.
In situatia in care, dupa terminarea celor 90 de minute de joc, rezultatul va fi egal, vom avea prelungiri (doua reprize a cate 15 minute). Daca egalitatea persista se vor bate lovituri de la 11m.Echipele pot efectua, într-un meci, câte patru înlocuiri.
Baraj liga a III-a
Jocurile de baraj pentru promovare in Liga a II-a vor fi gazduite de Campina si Alba Iulia.
In Liga a II-a, vor promova, pe langa echipele clasate pe locul 1 in cele 6 serii ale Ligii a III-a, si doua formatii castigatoare ale turneelor de baraj, la care vor participa ocupantele locului 2 în cele 6 serii. Turneele de baraj se vor organiza pe stadionul “Poiana” din Campina (organizator AJF Prahova) – echipele clasate pe locul 2 în seriile 1-3, si pe stadionul “Unirea” din Alba Iulia (organizator AJF Alba) – echipele clasate pe locul 2 în seriile 4-6. Jocurile vor avea loc dupa sistemul 1-3, 3-2, 1-2 si, respectiv, 4-6, 6-5, 4-5 (este vorba despre ordinea meciurilor, cifrele corespunzand fiecarei serii), in zilele de 23, 27 si 30 mai, de la ora 17.30.
In cazul in care, dupa cele 90 de minute de joc, rezultatul va fi egal, se va proceda la executarea loviturilor de departajare. Va promova in Liga a II-a echipa care, dupa desfasurarea tuturor jocurilor din turneul de baraj, a acumulat cel mai mare numar de puncte. La egalitate de puncte: a) numarul mai mare de puncte obtinute in jocul direct; b) golaverajul mai bun (diferenta dintre golurile marcate si cele primite in jocurile de baraj); c) numarul mai mare de goluri marcate in jocurile de baraj; d) departajarea prin lovituri de pedeapsa, iar in cazul in care egalitatea va persista, se va lua in calcul numarul mai mare de goluri marcate din loviturile de departajare. In turneul de baraj, echipele sunt obligate sa foloseasca pe toata durata jocului cel putin doi jucatori juniori si au dreptul sa schimbe 4 (patru) jucatori.
Sursa: Mircea Grumaz
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult