Adunarea Generală a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), se va desfășura în acest an la București, în perioada 27-30 august. Aceasta va reuni lideri ai studenților din întreaga țară, atât în mod fizic cât și online. În cadrul acesteia, se vor analiza demersurile federației de la începutul mandatului și până în prezent, Biroul de Conducere actual își va prezenta activitatea desfășurată pe parcursul mandatului, va fi ales Biroul de Conducere pentru mandatul 2020-2021 și se va trasa strategia de lucru pentru următorul an universitar.
În cursul zilei de azi, a avut loc deschiderea Adunării Generale, iar pe lângă liderii studenților din țară, au fost prezenți și reprezentanții Ministerului Educației. Printre aceștia, se numără și domnul prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, secretarul de stat pentru învățământ superior din cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Acesta a punctat necesitatea apărării drepturilor studenților, în special în contextul în care a fost necesară transpunerea actului educațional în mediul online. Totodată, evidențiază posibilitatea desfășurării anului universitar 2020-2021 în format exclusiv online acolo unde este cazul, în funcție de decizia fiecărei instituții de învățământ superior, posibilitate stipulată în proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului în acest sens. Pe de altă parte, încă nu au fost emise normele pentru cazarea studenților, cu promisiunea de finalizare până luni, ulterior primirii avizului de la Ministerul Sănătății.
Secretarul de stat pentru învățământ superior, a declarat următoarele în cadrul evenimentului, referitor la modalitatea de începere a anului universitar 2020-2021: „..ținând cont de situația reală de la fața locului, pot decide pe care din variante merg: variantă online 100%, variantă față în față 100% și varianta bis. Sunt universități care au decis deja care va fi modalitatea în care se vor derula activitățile didactice. Unele au decis să meargă în online, acolo unde se pretează foarte bine, însă majoritatea merg pe varianta bis: prelegeri, cursuri în online, activități practice directe față în față”.