Ingrediente:
Blat
200 gr. biscuiti din cereale (se pot folosi si cei digestivi)
1/4 cana zahar brun
1 lingura faina alba
putina sare
100 gr. unt nesarat topit
Crema
3 oua
un borcan piure de dovleac (aproximativ 400 gr.)
120 ml. frisca
100 gr. zahar brun
½ lingura scortisoara
1/2 lingurita ghimbir
½ lingura cuisoare
un pachet de mix de nuci
1 cana zahar
¼ cana apa
Mod de preparare:
Blatul se realizeaza din biscuitii digestivi, zaharul brun, faina , sarea si untul topit. Se amesteca toate ingredientele rezultand un aluat cu care se tapeteaza tava, iar apoi se pune in frigider pentru 10-15 minute.
Pentru crema, se mixeaza ouale, piureul de dovleac, frisca, zaharul brun si mirodeniile.
Crema se pune in tava in care am intins blatul si se da la cuptor 40-50 de minute la o temperatura de 190-200ºC.
Pentru „topping” se foloseste un sirop de caramel obtinut din ¼ cana apa si o cana zahar alaturi de nucile zdrobite intr-un mojar.
Foto: Placinta cu dovleac si caramel (c) stickygooeycreamychewy.com
Sursa: Laura Maxim